Communicatie software Groen, Grond en Infra

Groot succes!

Publicatiedatum: 28-04-2009 16:13
Het tweede Machinistenkampioenschap Alblasserwaard & Vijfheerenlanden trok weer meer bezoekers dan tijdens de editie 2008. Bijna 40 machinisten streden om de prijzen, vele juniormachinisten maakten kennis met de mensen en de machines uit de sector en de enthousiaste organisatoren zagen hun inzet beloond met o.a. prachtig weer. Kortom: ook het Machinistenkampioenschap 2009 mag in de boeken als een groot succes.
Een extra stimulans om het evenement jaarlijks te blijven organiseren, menen de organisatoren Korevaar in Langerak, W.H. de Kreij in Schelluinen, De Kuiper Noordeloos, personeelsvoorziener AB Midden Nederland en brancheorganisatie CUMELA Nederland. De editie 2009 vond plaats op het terrein van De Kuiper BV aan de Middenweg in Noordeloos. 's-Morgens al vroeg kregen de deelnemende machinisten hun instructies en een mooi T-shirt van de organisatie. Vervolgens werd er in voorrondes volop met machines gewerkt. Het kwam aan op een zo kort mogelijke tijd per onderdeel, op handigheid, inzicht en misschien ook wel ervaring. Probeer het maar eens: zo snel mogelijk klinkers oppakken, op krappe ruimtes tussen andere objecten. Of boomstammetjes netjes wegleggen, trottoirbanden verplaatsen, dun staaldraad oppakken met een sorteergrijper of voetballen of ping-pongballetjes in kokers te laten rollen. Dat lijkt allemaal nogal speels maar het vraagt om een perfecte beheersing van de machine, om opperste concentratie en natuurlijk om stalen zenuwen.

De gehele dag door werden de machinisten aangemoedigd door het massaal toegestroomde publiek dat ook afkwam op de vele machines op het terrein van gastheer De Kuiper BV. Tractoren, trucks met diepladers, verreikers, grote graafmachines, wielladers, compacte knikladers en mini's. Voor jongeren van 12 tot 17 jaar waren er demonstraties en ze mochten ook zelf - onder deskundige begeleiding - draaien met machines en deelnemen aan de behendigheidswedstrijd. Parelende zweetdruppels van spanning en opperste concentratie… maar er zaten zeker toekomstige machinisten bij. In het paviljoen presenteerden enkele regionale beroepsopleidingen op welke manier de jeugd kan instromen in de boeiende en vooral diverse cumelasector: grondverzet, cultuurtechniek en agrarisch loonwerk.

Na de finale van het Machinistenkampioenschap 2009 stond er een nieuwe winnaar op het ereschavot. Julien Smit - werkzaam bij Damsteegt - won de geweldige hoofdprijs: een reis naar het Caterpillar demonstratieterrein in Malaga, aangeboden door Pon Equipment. Zijn collega Lean de Jong (Damsteegt) - de winnaar van 2008 - eindigde immers op de tweede plaats en ontving een weekendje Limburg voor twee personen, beschikbaar gesteld door entreeding.com. Wim Korevaar jr. (W.H. Korevaar Sloopwerken) pakte plaats drie en ging met een hogedrukreiniger van Rovanda naar huis terwijl Mark Anton Spek (Spek Grondverzet) op de vierde plaats eindigde. Winnaar Julien Smit werd ook de snelste bij het onderdeel met de trekkers.

Bij de jeugd van 12 t/m 17 jaar waren er ook winnaars: Dennis Mourik werd eerste en kreeg een portable dvd-speler. Bart Korevaar won met zijn tweede positie een mobiele telefoon en Mijndert de Jong werd door sponsor Het Zwarte Corps voor zijn derde plaats beloond met een miniatuurmodel. De dvd-speler en de mobiele telefoon werden beschikbaar gesteld door Rietveld Telepointer. Voor de kinderen waren er diverse prijzen in de vorm traptrekkers, geschonken door Slootsmid, Jamo en Mechanisatiebedrijf Giessenburg.

De organisatoren danken alle medewerkers en vrijwilligers die er hun schouders onder gezet hebben om de dag tot een succes te maken. Dat is absoluut geslaagd. Ook de sponsors die het evenement steunden met financiële bijdrages, machines of prijzen worden nog eens hartelijk bedankt. Volgend jaar hoopt de organisatie weer een beroep te mogen doen op uw vrijgevigheid en spontane medewerking.

Meer informatie: www.machinistenkampioenschap.nl

De winnaars op rij: Lean de Jong (2), Julien Smit (1) en Wim korevaar Jr. (3).De winnaars op rij: Lean de Jong (2), Julien Smit (1) en Wim korevaar Jr. (3).