Communicatie software Groen, Grond en Infra

Tien Hitachi-modellen voor het eerst te zien bij de Bauma

Publicatiedatum: 10-02-2010 08:15
Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) en Kiesel, de officiële dealer in Duitsland, zullen op de Bauma verschillende nieuwe modellen presenteren. Bij de Hitachi stand, die 4000 m2 meet, zullen meer dan 30 machines te zien zijn, waaronder zeven nieuwe minigraafmachines en twee grote wielladers.
Hitachi minigraverHitachi minigraver

Bij de nieuwe Hitachi-minigraafmachines gaat het om de conventionele modellen ZX18-3 en ZX27-3 en vijf binnendraaiers: ZX29U-3, ZX33U-3, ZX38U-3, ZX48U-3 en ZX52U-3. Naast de grote wielladers ZW330, ZW370 en ZW550 zijn dit de eerste nieuwe machines die door HCME worden aangekondigd. In de aanloop naar de beurs zullen er nog meer nieuwe Hitachi-modellen worden onthuld.De kleinste nieuwe minigraafmachines zijn gemaakt voor lichte toepassingen, zoals openbare werken, landschapsinrichting en algemene bouwwerkzaamheden. De ZX18-3 en ZX27-3 kunnen met een gewoon Europees rijbewijs worden getransporteerd op een aanhanger.

De ZX18-3, die leverbaar is met cabine en met canopy, is uitgerust met een krachtige en zuinige motor van 10,7 kW; de ZX27-3 heeft een efficiënte motor van 19,1 kW. Dankzij een uitstekende verhouding tussen vermogen en gewicht kan de machine snel werken en is deze soepel bedienbaar. Bij beide modellen zullen de machinisten merken dat de snelheid en de graafkracht groter zijn geworden vergeleken met de vorige modellen.De automatische snelheidsregelaar is een van de voordelen van de nieuwe binnendraaiers ZX29U-3, ZX33U-3 en ZX38U-3. Deze functie draagt bij aan soepele bediening. Daarnaast  is de stabiliteit nog beter door een extra contragewicht (standaard voor alle drie de modellen).

De ZX29U-3, ZX33U-3 en ZX38U-3 zijn ontworpen voor gebruik bij kleine bouwprojecten en alledaags grondverzetwerk. De machines zijn bij uitstek geschikt voor werk in stedelijke gebieden met beperkte ruimte. Zij profiteren van de Eco Zone-technologie, waardoor het brandstofverbruik wordt verminderd terwijl de productiviteit hoog blijft. Eco Zone-technologie is ook verwerkt in de grootste nieuwe minigraafmachines, de ZX48U-3 en ZX52U-3, die ideaal zijn voor kleine bouw- en sloopprojecten en gebruik op andere krappe locaties.

Deze machines zijn uitgerust met krachtige en relatief stille vier-cilindermotoren en het Hitachi High Performance Hydraulic-systeem (HHH), dat zorgt voor een optimale oliecirculatie naar de motor, zodat de cilinders gesmeerd blijven en de machines soepel blijven lopen.Er wordt ook vol spanning uitgekeken naar de lancering op de Bauma van de nieuwe grote wielladers van Hitachi. De Hitachi ZW330, ZW370 en ZW550 zijn de eerste modellen die in Europa worden gelanceerd sinds Hitachi Construction Machinery Co., Ltd. (HCM), Kawasaki Heavy Industries Ltd. (Kawasaki) en TCM Corporation (TCM) in oktober 2008 een alliantie aangingen.

De krachtige, zuinige motoren hebben twee standen - extra vermogen en extra zuinigheid - voor meer productiviteit en efficiëntie. De grote ZW-modellen zijn voorzien van proportioneel koppeldifferentieel, wat voordelig is op ruw terrein. De ZW370 en ZW550 bieden verder een optimale trekkracht doordat de motorsnelheid automatisch wordt aangepast aan de werkomstandigheden, en nog meer controle over het draaimoment.

Paul Burger, internationaal salesmanager bij HCME: "Samen met Kiesel hopen we veel dealervertegenwoordigers, klanten en andere bezoekers te verwelkomen bij onze stand op de Bauma. Met verschillende nieuwe modellen en een breed scala aan graafmachines in alle formaten zal de stand van Hitachi ongetwijfeld zeer populair zijn."


Tien Hitachi-modellen voor het eerst te zien bij de BaumaTien Hitachi-modellen voor het eerst te zien bij de Bauma