Communicatie software Groen, Grond en Infra

One, two, trio Ahlmann voor Kraaijeveld uit Barendrecht

Publicatiedatum: 05-02-2010 16:30
Kraaijeveld's Aannemingsbedrijf B.V. uit Barendrecht heeft onlangs uit handen van Chris Beens, verkoopadviseur bij Ahlmann Nederland, drie nieuwe Ahlmann zwenkladers van het type AZ 150e in ontvangst genomen.
3x Ahlmann AZ 150e3x Ahlmann AZ 150e

Met deze levering staat de teller voor Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf alweer boven de 40 afgenomen Ahlmanns. Vorig jaar nog werden 4 nieuwe Ahlmann zwenkladers AZ 85t in Barendrecht afgeleverd.

Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf is al sinds 1976 overtuigd van de zwenkladers van Ahlmann. Directeur Teun Kraaijeveld: “In het begin werd door de markt, ook door ons, meewarig gekeken naar de zwenklader. De overtuiging om ermee te gaan werken was er zeker niet. Mijn vader investeerde meer dan 30 jaar geleden bij wijze van experiment in de eerste Ahlmann zwenklader. Als zestienjarige jongen heb ik zelf nog kort op de tweede machine mogen werken. De specifieke mogelijkheden van de zwenkladers hebben ons in al die jaren daarna echt meerwaarde geboden. Wij voeren in een straal van 100 kilometer vanuit Barendrecht grond-, weg en waterbouwkundige werken uit. Vaak ook op plaatsen waar de ruimte beperkt is. Dan blijkt des te meer de praktische inzetbaarheid van de machines.”

De aflevering van de drie machines op 15 januari jl., kon rekenen op veel belangstelling van het personeel. Met name van veel machinisten die, vanwege het vorstverlet, op het terrein van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf aanwezig waren. De machinisten Jan van ’t Hof, Hans de Bruin en Willem van Antwerpen, die dagelijks met de machines gaan werken, waren natuurlijk ook ter plaatse om de in de huisstijl gespoten en bestickerde machines voor het eerst te bewonderen.

De AZ 150e is de wendbaarste wiel-/zwenklader in zijn vermogensklasse en is de allrounder bij uitstek in de wegenbouw en het loonwerk. Mede dankzij zijn minimale draairadius van slechts 4.350 mm presenteert de machine zich als een uiterst productieve wiellader, in het bijzonder op plaatsen waar maar een beperkte ruimte is. De inzetbaarheid van de AZ 150e overtuigt nog meer door de enorme sortering aanbouwdelen, waardoor de Ahlmann Zwenklader naast zijn standaard werkzaamheden ook vele andere klussen op en rond de bouw op zich kan nemen.

De officiële overdracht van de machines vond plaats in de directiekamer van Kraaijeveld’s Aannemingsbedrijf, waar de zoon en beoogd opvolger van Teun Kraaijeveld zijn handtekening zette onder de leveringspapieren. Tijdens deze bijeenkomst sprak Teun Kraaijeveld niet alleen over de kwaliteit en inzetbaarheid van de machines van Ahlmann Nederland. Teun Kraaijeveld: “Onze klanttevredenheid heeft inderdaad niet alleen met het materieel te maken. Ook de service staat bij Ahlmann op een zeer hoog niveau. Servicemonteurs staan indien nodig hier om 7.00 uur ’s ochtends al op de stoep. Andere leveranciers komen rond 9.00 uur nog eens aanzetten en dan is onze dag bij wijze van spreken al voorbij. Maar vooral belangrijk is ook het goede partnerschap. Wij zien de samenwerking de komende jaren dan ook zeker met vertrouwen tegemoet en het zal slechts een kwestie van tijd zijn dat machine nummer 50 hier zal worden afgeleverd.”

www.kraaijeveld-barendrecht.nl

Teun Kraaijeveld sr en jr, Jan van 't Hof, Hans de Bruin en Willem van AntwerpenTeun Kraaijeveld sr en jr, Jan van 't Hof, Hans de Bruin en Willem van Antwerpen