MAN TGS 35.360 voor Van Nieuwkoop uit Reeuwijk

Gepubliceerd op 31-05-2010 10:45
De bedrijven De Overkant & Van Nieuwkoop B.V. beschikken voor hun beide werkzaamheden over een breed materieelpark, waaraan onlangs een splinternieuwe MAN TGS 35.360 8x4-4 BL met EEV-motor en kraan/kipper opbouw is toegevoegd.
MAN TGS 35.360 8x4-4MAN TGS 35.360 8x4-4

Frits van Nieuwkoop uit Reeuwijk startte in 1982 onder eigen naam een bedrijf dat zich specialiseerde in de aanleg van tuinen voor bedrijven en particulieren en de witlofwortelhandel. Al snel was er sprake van een gezonde groei en zo ontwikkelde het familiebedrijf zich tot een loon- en verhuurbedrijf. Meer recent verhuisde men naar de andere zijde van de straat en startte daar ook het bedrijf ‘De Overkant’ dat zich bezighoudt met de levering en aanleg van sierbestrating en tuindecoratie.

Basis van de dagelijkse werkzaamheden vormt het grondverzet met inbegrip van de verhuur van kranen, kippers en shovelverhuur. “Inmiddels hebben wij zes kranen van 800 kilogram tot 7,5 ton met allerhande hulpstukken als sorteergrijpers, sloophamers en knijpers. Deze machines verhuren wij met bediening en vervoeren wij zelf op een dieplader achter een tractor. Dit werk ligt veelal 25/30 km rond onze vestigingsplaats. Verder hebben wij altijd de beschikking gehad over een vrachtauto. Allereerst voor het vervoer van eigen materieel en de handel die wij doen: bestrating, grond en zand. Verder zijn wij transportondernemer en verhuren onze kipper ook aan derden. Dat was altijd een MAN TGA 310 en hoewel die pas vier jaar oud was voldeed hij niet meer volledig aan de milieuregels van nu. Dat beperkt dan de verhuurmogelijkheden en vandaar dat wij samen met de adviseur van Van Leeuwen Truckservice een nieuwe MAN TGS hebben samengesteld. In tegenstelling tot de Euro 3 van de vorige auto, voldoet deze aan de EEV-eisen en is dus de schoonste diesel van dit moment. Daar moeten we zeker de nodige jaren mee voort kunnen.

De door Hyva geleverde kiepbak is voorzien van een hydraulisch zijbord en de nu verplichte milieukleppen. Hetzelfde bedrijf plaatse een opvouwbare HMF 1643 Z2 (15,4 ton/meter) autolaad- en loskraan. In plaats van de traditionele vierasser, twee voorassen en twee achterassen, hebben wij gekozen voor het tridem concept, waardoor wij met de aslasten beter uitkomen. Bij dit concept zijn de voorste en de achterste as stuurbaar en de middelste twee aangedreven. Binnen de aandrijflijn hebben wij gekozen voor een handgeschakelde versnellingsbak met ComfortShift. Als je dat eenmaal gewend bent, wil je eigenlijk niet anders”, verklaart een enthousiaste Frits Van Nieuwkoop, die ook dagelijks op deze nieuwe MAN TGS rijdt. Bij de motorkeuze is ook uitgegaan van voldoende pk’s om in voorkomende gevallen eigen materieel of dat van derde te kunnen vervoeren.

De keus voor de nieuwe MAN TGS werd ingegeven door de goede ervaringen met de vorige TGA en de service van Van Leeuwen. De MAN dealer die ook het onderhoud van de nieuwe knijperwagen voor zijn rekening zal nemen.

www.DeOverkant.nl
MAN TGS 8x4 Tridem voor Loon- en verhuurbedrijf Van Nieuwkoop BV & De OverkantMAN TGS 8x4 Tridem voor Loon- en verhuurbedrijf Van Nieuwkoop BV & De Overkant

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!