Communicatie software Groen, Grond en Infra

MAN TGS HydroDrive voor Recycling Dongen

Publicatiedatum: 16-07-2010 09:10
Met de levering van een MAN TGS 35.400 8x6H BLmet M-dagcabine, schone EEV-dieselmotor en haakarmsysteem heeft Recycling Dongen er een multifunctioneel voertuig bij. Dit Recyclingbedrijf, onderdeel van de Van den Noort Groep, gaat de auto inzetten voor het transport van allerhande containers.

Vanuit de milieudoelstellingen van het bedrijf is gekozen voor de EEV-motor, omdat dit de meest schone dieseltechniek van dit moment is. Zoals de typering aangeeft betreft het hier een 4-assig voertuig waarbij de tweede –sturende- vooras is voorzien van MAN’s unieke HydroDrive. Een inschakelbare hydrostatische voorwielaandrijving die zowel bij het voor- als achteruitrijden voor extra tractie zorgt. Een optie die op zware bouwterreinen, of geaccidenteerde gebieden van grote waarde is.

Deze nieuwe TGS vervangt een oudere Wide Spread auto, die door zijn oudere dieselmotor steeds meer problemen binnen de milieuzones kreeg. De nieuwe EEV-dieselmotor voldoet aan de hoogste eisen van dit moment en kan om die reden weer jaren mee. Verder sluiten de goede milieuwaarden prima aan op de milieugedachten van het maatschappelijk verantwoorde bedrijf, dat naast ISO 9001 ook VCA* gecertificeerd is. Alle producten die het bedrijf weer verlaten, zoals puin en grond, zijn gecertificeerd via een KOMO Keur.

Van den Noort en Recycling Dongen onderhouden het materieel in principe zelf. Waar nodig wordt bijstand van de dealer gevraagd. Het werkgebied ligt voornamelijk in Brabant en in een straal van circa 70 kilometer rond vestigingsplaats Dongen. Daar heeft men de beschikking over een bedrijfsterrein van een kleine 11 hectare en levert en verwerkt bouw- en sloopafval, bedrijfsafval, grond, zand en puingranulaat.

www.recyclingdongen.nl