Communicatie software Groen, Grond en Infra

Powerscreen Warrior 1800 voor Damsteegt uit Oud-Alblas

Publicatiedatum: 18-03-2011 10:25
Via Marijs recyclingtechniek, een dochteronderneming van Van der Spek Vianen is er een nieuwe rupsmobiele Powerscreen Warrior 1800 zeefmachine geleverd bij G.M. Damsteegt in Oud- Alblas.
Rupsmobiele zeefmachineRupsmobiele zeefmachine

Om de onlangs opgestarte recyclingtak van G.M. Damsteegt te versterken en voorbereid te zijn op de wensen van hun klanten is er in een nieuwe Powerscreen Warrior 1800 geïnvesteerd. De Powerscreen vult het bij G.M. Damsteegt al aanwezige programma van recyclingmachines als trommelzeven en shredders aan.

Door de investering in de Powerscreen kan er nu ook zonder problemen worden ingegaan op vraagstukken als het in meerdere fracties- en zeer fijn afzeven met grote capaciteiten, het afzeven van zeer grove delen en bijvoorbeeld op het afzeven van geshredderde fracties uit de shredders van Damsteegt.

De in Ierland geproduceerde Powerscreen is voorzien van een dubbeldeks zeefbox met een lengte van 4880mm. De zeefbox van de Warrior heeft standaard een amplitude van 12mm, waardoor de zeef erg “agressief“ is voor het te zeven materiaal. Hierdoor is het zelfs mogelijk om zeer natte, kleverige en in elkaar hakende  producten te zeven.

De nieuwe geleverde Warrior 1800 is voorzien van een hydraulisch te liften zeefbox, zodat het wisselen van zeefdekken sneller kan worden uitgevoerd. Ook wordt het zuiver maken van de zeef bij het wisselen van te zeven materiaal eenvoudiger. De Powerscreen Warrior is ook voorzien van een door Marijs gemonteerde afstandbediening waardoor het mogelijk is de machine op afstand in- en uit te schakelen en hem te laten rijden.
 
G.M. Damsteegt B.V. is een verhuurder van bemand en onbemand grondverzet- en recyclingmaterieel in alle klassen. Het bedrijf is begin jaren ’90 opgericht en is begonnen met de verhuur van graafmachines. In de loop der jaren is G.M. Damsteegt B.V. uitgegroeid tot ruim 100 werknemers en meer dan 180 machines waaronder: rupskranen, mobiele kranen, rupsdumpers, wieldumpers, shovels, verreikers, tractoren met aanbouwwerktuigen en baggermaterieel. En om te blijven inspelen op de vragen uit de markt is er nu een recyclingtak toevoegd aan de diensten van Damsteegt.

Van der Spek Vianen en Damsteegt zijn geen onbekende van elkaar, eerder werden er al Bell dumpers en Hyundai graafmachines geleverd.

www.gmdamsteegt.nl

G.M. Damsteegt investeert ook in Powerscreen Warrior 1800G.M. Damsteegt investeert ook in Powerscreen Warrior 1800