Communicatie software Groen, Grond en Infra

Kuiken verkrijgt dealerschap Sandvik

Publicatiedatum: 19-03-2011 10:30
De Kuiken Groep heeft het dealerschap van Sandvik mobiele puinbrekers en zeefinstallaties verkregen voor de Benelux. Via dochterondernemingen Kuiken (Nederland), VCM Belgium en VCM Luxembourg, vertegenwoordigt de Kuiken groep wereldwijd leidende merken als Volvo Construction Equipment en Sennebogen.
Mobiele zeefinstallatieMobiele zeefinstallatie

De Sandvik mobiele puinbrekers en zeefinstallaties zijn een passende aanvulling op het huidige assortiment dat onder meer wielladers en graafmachines omvat. Sandvik klanten in de Benelux kunnen voortaan bij één leverancier terecht voor nieuwe en gebruikte mobiele puinbrekers, zeefinstallaties, onderdelen, service en financiering.

De samenwerking tussen Kuiken en Sandvik vloeit voort uit de strategie van Kuiken om het leveringsgamma uit te breiden met aanvullende producten en daarmee klanten op zowel product- als after sales niveau een steeds completer pakket te kunnen bieden. Rob van Hove, directeur van de Kuiken Groep: “De laatste maanden hebben we ons sales en service netwerk verder versterkt. Met dit kwalitatief hoogwaardige merk erbij kunnen we hierdoor een goede start maken om de Sandvik producten vanaf het eerste moment een goede support te geven in de hele Benelux. Deze productlijn past perfect bij de gedachte dat we klanten aanvullende producten kunnen leveren die passen in hun productieprocessen.”
Peter Brewitt, Construction Business Manager Zuid Europa van Sandvik Mining and Construction, voegt toe: “Sandvik is verheugd om in de Benelux samen te werken met zo’n gerespecteerd distributeur als de Kuiken Groep. Wij bieden een aanvulling op het huidige productassortiment en delen dezelfde kernwaarden. Sandvik en Kuiken zullen een uitstekend team vormen als het gaat om het leveren van kwaliteitsmachines en een zo goed mogelijke klantenzorg – voor, maar zeker ook na de verkoop.
Leveranciers Volvo Construction Equipment en Sennebogen ondersteunen de samenwerking tussen Kuiken en Sandvik volledig.

Sandvik Mining & Construction, onderdeel van de Sandvik Group, is wereldwijd een vooraanstaand leverancier van machines, cemented-carbide gereedschappen, service en technische oplossingen voor het winnen, sorteren en breken van steen en mineralen in de mijnindustrie en bouw. In 2010 werd een omzet van SEK 35.200 M (EUR 4 miljard) gerealiseerd met ongeveer 15.500 medewerkers.

Kuiken is actief op het gebied van verkoop, verhuur en after sales van Volvo Construction Equipment en Sennebogen hijskranen en overslagmachines in de Benelux. De verkoop- en after salesactiviteiten m.b.t. Sandvik worden vanuit het bestaande vestigingennetwerk van Kuiken opgepakt met ondersteuning van speciaal opgeleide medewerkers zodat snelle en kwalitatief hoogwaardige service gewaarborgd kan worden.
 
In Nederland lanceert Kuiken de samenwerking met Sandvik tijdens de Kuiken Show van 24 t/m 26 maart te Emmeloord. Op de show zijn een QJ330 puinbreker en een QE330 zeefinstallatie te zien. Tevens vindt de officiële ondertekening van het dealercontract plaats.

www.kuiken.nl

Kuiken verkrijgt dealerschap Sandvik mobiele puinbrekers en zeefinstallatiesKuiken verkrijgt dealerschap Sandvik mobiele puinbrekers en zeefinstallaties