Communicatie software Groen, Grond en Infra

Giant kniklader met PTO multifunctioneel te gebruikten

Publicatiedatum: 27-05-2011 07:05
Onlangs heeft Tobroco machines een Giant V452T HD X-tra PTO afgeleverd in Zweden. Op zich is dit voor Tobroco niets bijzonders want er gaan jaarlijks zo’n 400 machines vanuit de fabriek in Oisterwijk naar Scandinavië. Deze V452T HD X-tra PTO is uitgevoerd met een mechanische aangedreven PTO.
Giant kniklader met PTOGiant kniklader met PTO

De Zuidberg PTO is elektr. in / uit schakelbaar, en een hefinrichting aan de achterzijde. De mechanische PTO levert +/- 40 pk aan de aftakas wat deze machine multifunctioneel maakt. De machine is uitermate geschikt voor maaiwerk, grondfrezen, en andere mechanisch aangedreven werktuigen. De machine voor de Zweedse klant is echter ook nog voorzien van een dubbele tandwielpomp (voor de werkhydrauliek) waardoor er meer hydrauliek olie beschikbaar is voor hydraulisch aangedreven werktuigen. Ook is er minder drukverlies omdat de olie van de dubbele tandwiel pomp rechtstreeks via dikkere olieleidingen naar het werktuig gaat. Deze extra tandwielpomp is elektronisch in / uit schakelbaar. Door deze extra pomp kan men langer werken met hydraulisch aangedreven werktuigen omdat er minder warmte ontwikkelings bij de olie en heeft men meer hydraulisch vermogen. De machine is voorzien van extra oliekoelers.

De klant gaat de machine inzetten voor maaiwerkzaamheden. Een mechanische PTO is mogelijk op bijna alle Giant knikladers vanaf 45 pk motorvermogen. De machines worden oa. Verkocht aan Hoveniers, Boomkwekers en campings. In Scandinavië worden ze ook regelmatig verkocht aan Landbouwbedrijven. Momenteel wordt een Giant V6004T PTO gebouwd voor een Deense klant deze machine heeft +/- 55 pk aftakasvermogen.

www.tobroco.com

Giant kniklader met PTO multifunctioneel te gebruiktenGiant kniklader met PTO multifunctioneel te gebruikten