Communicatie software Groen, Grond en Infra

JCB met Dynamiet

Publicatiedatum: 03-06-2011 10:10
Recent heeft Nijhuis Engineering via haar zusterbedrijf TMA in Australia en in samenwerking met CEA, de JCB importeur voor Australië, de eerste van een serie “opblaas JCB´s” afgeleverd. Deze verreikers zijn uitgerust als hoogwerker met een 1,5 x 2 m werkbak aan de voorzijde en een hopper voor explosieven aan de achterzijde.
Nijhuis EngineeringNijhuis Engineering

Aan de veiligheid rondom deze machine worden hoge eisen gesteld. De besturing en beveiliging van deze hoogwerker is door Nijhuis Engineering uitgevoerd met explosie-veilige componenten. Via slangen van de hopper aan de achterzijde naar  de werkbak aan de voorzijde, kan de bakbemanning de boorgaten op hoogte vullen met explosieven en de ontstekers plaatsen.

De bediening van de JCB 535-140,  de werkbak en de hopper gebeurt vanuit de werkbak. Daglicht zal deze machine voor een lange tijd niet meer zien. De werkplek van deze machine is ondergronds in een van de Newcrest Pty Ltd´s goudmijnen. Deze bevindt zich in het stadje Gracow in midden Queensland, Australië. Dit is de eerste van een aantal machines voor Newcrest. Newcrest is één van de grootste gouddelvers ter wereld.

Meer en meer gaan verreikers uitgerust als hoogwerker andere soorten machines in de ondergrondse mijnen vervangen. TMA (Nijhuis Engineering) speelt hierin een belangrijke rol als vaste toeleverancier voor onder andere JCB, JLG, Manitou en Farasin. Hevige regenval eerder dit jaar heeft tot enorme overstromingen met veel materieelschade geleid die vooral de mijnbouwgebieden hebben geteisterd. Nu begint de productie weer op gang te komen.

www.nijhuisengineering.nl

JCB met DynamietJCB met Dynamiet