Communicatie software Groen, Grond en Infra

Mecalac 8MCR voor Van Beek uit Etten-Leur

Publicatiedatum: 18-06-2011 08:05
Nadat eind 2010 al werd geïnvesteerd in een nieuwe Ahlmann zwenklader AZ 150e werd het machinepark dit voorjaar verder uitgebreid met een Mecalac 8MCR midigraafmachine uitgerust met diverse bakken en palletvorkinstallatie.
Mecalac + hoogvacuümMecalac + hoogvacuüm

Bijzonder aan de geleverde 8MCR is de hoogvacuüm opbouw met extra mast voor verlenging die tegelijkertijd fungeert als zandvanger. Naast de basis aanzuigplaat werd een uit 4 compartimenten bestaande 44/48 steens zuigplaat, een zuigplaat voor dikformaat en een tegelschuifplaat 4-3-4/4-4-4 geleverd. Hiermee is de machine voor bijna alle mechanische bestratingsprojecten inzetbaar.

Volgens directeur Peter van Beek 'straalt de Mecalac kracht en degelijkheid uit en heeft een goede reikwijdte. De druk van de rupsen is minder en de stabiliteit is beter dan bij een bandenkraan met dezelfde prestaties. De Mecalac is tevens zeer wendbaar en onderhoudsvriendelijk. Al moet de toekomst dat laatste uitwijzen.' De ruim 7 ton van de Mecalac midigraver is goed verdeeld over de 450 mm brede rupsen en is daardoor ook met gestrekte giek uiterst stabiel. Ook wordt door de lage bodemdruk het pas gelegde straatwerk niet beschadigd.

De Mecalac 8MCR is voorzien van een 60 kW / 81 pk sterke Cummins dieselmotor en voldoet aan de Tier 3 norm. Met een snelheid van maximaal 10 km/u verplaatst de midigraver zich lekker vlot op het werk. 

Toen Van Beek Infra Groep onlangs in Rotterdam de Vlaggemaststraat van nieuwe bestrating moest voorzien werd op deze klus de 8MCR ingezet. Machinist Henk Ravestein pakt hier met het grootste gemak de lagen gebakken klinkers van de pallet en legt ze vakkundig op het zandbed. Ook de kunststofrijplaten - waarop de machine rijdt - worden met behulp van het vacuümsysteem naar voren gelegd naar mate het werk vordert.
Volgens uitvoerder Ronnie van Rijsbergen is het mooie aan deze machine dat hij ingezet kan worden als schranklader en graafmachine. De 8MCR kan de stenen veraf en tot vlak - zonder dat de giek uitsteekt - tegen de machine pakken en/of leggen.

www.vanbeekgroep.nl
www.ahlmann.nl

Mecalac 8MCR rupsgraafmachine voor Van Beek Infra Groep Mecalac 8MCR rupsgraafmachine voor Van Beek Infra Groep