Communicatie software Groen, Grond en Infra

Electronische factuur vanaf 1 januari in heel Europa

Publicatiedatum: 14-11-2003 12:50
Een factuur opmaken kost bedrijven vaak heel wat meer dan ze zelf beseffen. Ergens tussen één en vijfenzeventig euro, afhankelijk van de sector en van de wettelijke voorschriften.

Uitschieters tot meer dan 125 euro komen voor. Ondernemingen die de informatica op het probleem loslaten, kunnen daar tot 75 procent op besparen. De electronische factuur, die van de Europese Commissie tegen begin volgend jaar in elk EU-land tot de mogelijkheden moet behoren, is dus niet zonder belang.

Een factuur is een officieel document. “Het is eigenlijk een cheque die je trekt op de Staat, want je kunt er de BTW mee terugkrijgen.”

De voordelen voor de leverancier, opsteller van de factuur zijn:

  • Minder administratie handelingen (papierverwerking, voorbereiden verzending, post…)
  • Snelheid (winst minimaal 24 uur)
  • Zekerheid d.m.v. ontvangstmelding
  • Archivering

De voordelen voor de klant, ontvanger van de factuur zijn:

  • Digitale gegevens kunnen automatisch worden opgenomen en verwerkt
  • Geen interne administratieve verwerking
  • Archivering

Entreeding.com verstuurt al meer dan 2 jaar op verzoek haar facturen digitaal naar haar klanten. Deze facturen kunnen desgewenst ook elektronisch worden ingelezen.

Vermelden BTW nummer op factuur

De Europese Unie heeft in de richtlijn 77/388EGG vastgelegd dat het per 1 januari 2004 verplicht is om op elke factuur het BTW nummer van de belastingplichtige afnemer te vermelden.

Bent u klant bij entreeding.com. Stuur ons een e-mail (info@entreeding.com) of fax (045-5286264) met uw bedrijfsnaam, plaats en BTW nummer. Al uw facturen worden dan automatisch  aangepast.

Team entreeding.com