Communicatie software Groen, Grond en Infra

5 Volvo machines voor Pouw uit Utrecht

Publicatiedatum: 30-11-2011 07:50
De twee nieuwe Volvo L180G’s, een L220G en een L350F wiellader en de Volvo EC480D graafmachine zijn iedere dag continu in touw voor Theo Pouw bv in Utrecht.
Volvo L220G Volvo L220G

Theo Pouw bv denkt vooruitstrevend op het gebied van mens, machine en materieel en blijft voortdurend in ontwikkeling. Die vooruitstrevendheid verwacht Pouw ook van leveranciers. “Daarom passen Theo Pouw bv en Kuiken N.V. goed bij elkaar”, zegt Alexander Pouw. “Vanaf de start van het bedrijf in 1981 hebben we Volvo’s.  Duurzaamheid speelt bij ons een steeds grotere rol. De nieuwe Volvo’s zijn volledig conform de eisen van deze tijd. Zo voldoen de machines onder andere aan de Stap3B emissienorm en beschikken ze over een roetfilter. Hierdoor zijn de machines opnieuw een stuk schoner, zuiniger en milieuvriendelijker.”

De L220G en L350F wielladers en de EC480D graafmachine draaien bij Pouw in Utrecht. De L220G laadt vrachtwagens, schepen en vult de verwerkingsinstallatie. De OptiShift transmissie, die werkt in combinatie met het Reversed by Braking systeem, zorgt voor een hogere productiviteit met minder brandstof. De Volvo L350F, met 540 pk sterke Volvo D16 dieselmotor, wordt ingezet bij het laden van schepen en verzorgt load en carry werk. De 51 ton wegende Volvo EC480D graafmachine met de krachtige en schone Volvo zescilinder D13 V-ACT dieselmotor van 333pk laadt de brekerinstallatie. De motor heeft een hoog koppel bij een laag motortoerental waardoor de EC480D de hoge pompopbrengst lang vasthoudt, wat leidt tot meer productie met minder brandstofverbruik. De motor is voorzien van een EGR-systeem met ingebouwde roetfilter en past helemaal bij de duurzaamheidswensen van Theo Pouw bv. De Volvo L180G wielladers werken bij mobiele brekers op locatie. De L180G is evenals de L220G een nagenoeg geluidloze wiellader met soepele bediening en voorzien van OptiShift en een Ecopedaal.

De Theo Pouw Groep is toeleverancier van primaire en secundaire bouwstoffen voor de grond-, weg-, water- en betonbouw. Pouw heeft zich daarnaast toegespitst op de productie van betonmortel, het innemen, bewerken en reinigen van grond en het verwerken van bouw- en sloopafval. Het 430 medewerkers tellende bedrijf heeft naast de hoofdvestiging in Utrecht vestigingen in Lelystad, Weert, Eemshaven en sinds kort in Akkrum.

www.theopouw.nl

Volvo L350F wiellader voor Theo Pouw bv in UtrechtVolvo L350F wiellader voor Theo Pouw bv in Utrecht