Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo wielladers voor Heijmans uit Roosendaal

Publicatiedatum: 15-12-2011 08:30
Heijmans is al ruim twintig jaar Kuiken klant, bij alle vestigingen draaien Volvo’s. Pas werd de eerst verkochte L120G geleverd aan Heijmans Grindwas in Roosendaal.
Volvo L120GVolvo L120G

Binnenkort volgen twee L150G wielladers ten behoeve van de asfaltinstallaties ’s-Hertogenbosch en Amsterdam.

Heijmans is een beursgenoteerde onderneming die de activiteiten vastgoed, woningbouw, utiliteitsbouw, installatietechniek, wegen en civiel combineert. Duurzaamheid krijgt vorm in alle onderdelen van het bedrijfsproces, onder het motto duurzaamheid duurt het langst.

“Met het inzetten van Volvo’s die gebouwd zijn voor een schonere toekomst kan Heijmans voldoen aan de meest moderne milieunormen. Daarom hebben we gewacht op de nieuwe Volvo G-serie wielladers met Stap3B motor, roetfilter met regeneratie, OptiShift transmissie met lock-up en Ecopedaal. Het kostte ons wel vier nieuwe banden om nog een jaar langer door te draaien met onze Volvo L120E met 16.500 draaiuren, maar als je gaat voor duurzaamheid dan neem je die beslissing”, volgens Projectmanager Heijmans Wegen Edwin Manintveld. “Aangezien de Volvo wielladers zijn voorzien van een Stap3B motor, afgevuld met biologisch afbreekbare hydraulische olie en een laag geluidsniveau hebben, voldoen ze aan de VAMIL-regeling. Mede hierdoor en door het lage brandstofverbruik, is gekozen voor Volvo”, vult collega Clemens van Dijk, Team GWW, aan. “We zijn blij dat Volvo en Kuiken ons duurzaam materieel kunnen leveren.”

Bij Grindwas Roosendaal wordt spoorballast gereinigd dat per trein of schip wordt aangevoerd. Met de Volvo L120G met opgebouwd weegsysteem wordt het grind gelost en getransporteerd naar het depot. Daarna wordt de reinigingsinstallatie gevuld en na reiniging worden de materialen afgevoerd naar de afnemers in voornamelijk de wegenbouw. Machinist Abby van Nieuwenhuyzen is in de wolken. “Als je zoals ik de hele dag in de machine zit en minstens 500.000 ton materiaal per jaar verzet, is het fijn om dat in een soepele en snelle kwaliteitsmachine te doen. Mijn oude Volvo L120E heeft dit zeker waargemaakt en zonder problemen. Dat verwacht ik van de Volvo L120G ook. De nieuwe machine heeft een aantal specifieke aanpassingen voor het werk op deze locatie. Onder andere is het overdrukfiltersysteem aan de achterzijde tegen de cabine gemonteerd - zonder invloed op het zicht - omdat we onder transportbanden door moeten rijden.”

www.kuiken.nl

Volvo L 120 G voor Heijmans Grindwas in RoosendaalVolvo L 120 G voor Heijmans Grindwas in Roosendaal