Communicatie software Groen, Grond en Infra

ETEC 818M-II voor Van de Rijet uit Wehe den Hoorn

Publicatiedatum: 01-02-2012 08:25
Onlangs leverde De Bonte Service aan Jan van de Rijet van Grond- en Baggerbedrijf Van de Rijet uit Wehe den Hoorn een ETEC 818M-II mobiele graafmachine.

Deze 19 tons mobiele graafmachine is uitgevoerd met een hydraulische driedelige giek, schuifbord en steunpoten, sloop/sorteergrijper cq. hamerfunctie, brede 700 Allianze banden, extra werkverlichting en een 27 MC bakkie. Voor deze machine leverde De Bonte Service bovendien een extra verlenggiek van ca. 2 meter en een Kinshofer baggerbak van 750 liter. De Bonte Service monteerde zwaardere hefcilinders op de ETEC voor meer hefkracht. Dit is nodig om de schuifboot in en uit de watergangen te hijsen. In opdracht van het Hoogheemraadschap van Rijnland is de ETEC 818M-II direct voor een baggerproject ingezet. Dit project in Wassenaar zal enkele maanden duren. Het baggerslib in de watergangen wordt met een baggerschuifboot naar één punt geschoven. Met de ETEC 818M-II wordt dit slib op vrachtwagens geladen en afgevoerd.

In het voorjaar van 2011 heeft Van de Rijet een ETEC 808R in gebruik genomen. Deze 8 tons rupsgraafmachine werd door De Bonte Service uitgevoerd met een sloop/sorteer functie, extra werkverlichting, een radio/cd speler en 27MC. Tevens werd er een Vematac sorteergrijper bijgeleverd.

www.debonteservice.nl
www.vanderijet.nl