Communicatie software Groen, Grond en Infra

14 tons Doosan wiellader voor Blom Hofmeijer Voorst

Publicatiedatum: 23-10-2012 07:05
RoAd leverde onlangs wederom een 14 tons Doosan machine af. Meestal gaat het dan om de populaire 14 tons mobiele graafmachine van Doosan, de DX140W. Dit keer echter betrof de levering een 14 tons Doosan wiellader, namelijk de DL250 die werd afgeleverd bij Blom-Hofmeijer v.o.f. uit Voorst.
De Doosan DL250De Doosan DL250

De DL250 is de 14 tonner uit het shovel programma van Doosan, dat bestaat uit 7 modellen, in gewichtsklassen van 12,5 tot ruim 31,5 ton met een bakinhoud van 2 tot 5 m³.

De DL250 wordt aangedreven door de zuinige 6-cilinder Doosan watergekoelde dieselmotor DL06, met een netto vermogen van 121 kW (165 pk) bij 2100 t/min.
Voorts is de machine standaard uitgerust met o.a. een ROPS-FOPS cabine met airco en luxe lucht geveerde machinistenstoel, LIS (het laststabilisatie systeem van Doosan), ESS noodbesturing, loadsensing en automatische bakafslag. Daarnaast heeft de Doosan standaard een omkeerbare fan. Dit laatste kwam Blom-Hofmeijer zeer goed uit in verband  het schoonhouden van de radiateur bij de inkuilwerkzaamheden.

Voorts is de machine voor Blom-Hofmeijer door RoAd o.a. voorzien van Michelin banden 650/65R25 en geleverd met dubbele montering voor het kuilen, extra
werklampen, bluetooth carkit,  en een hydraulisch snelwisselsysteem en puinbak van Beco. Bovendien is ook deze Doosan wiellader DL250 geleverd met het 5 jaar zekerheidsplan van Doosan.

Blom-Hofmeijer  v.o.f.  Loonwerk en Grondverzet  heeft zich naast het grondverzet en loonwerk gespecialiseerd in diverse disciplines, waaronder  cultuurtechniek, infrastructuur en landschapsinrichting. De nieuwe DL250 zal met name worden ingezet in voor werkzaamheden in het grondverzet. Daarnaast zal de machine af en toe gebruikt worden voor inkuilwerkzaamheden. In verband hiermee is de machine door RoAd uitgevoerd met (demontabele) extra dikke beplating om de aandrijving extra te beschermen op de graskuil.

www.blomhofmeijer.nl
www.roadbarneveld.com

Doosan DL250 laadschop voor Blom Hofmeijer v.o.f. uit VoorstDoosan DL250 laadschop voor Blom Hofmeijer v.o.f. uit Voorst
wiellader shovel loader laadschop doosan dl250 blom hofmeijer road