Communicatie software Groen, Grond en Infra

Sennebogen 835M E-serie van Kuiken Emmeloord

Publicatiedatum: 07-11-2012 07:50
De Sennebogen 835E-serie is nu al een populaire overslag machine. Sinds de introductie van de 835E-serie eerder dit jaar lopen de verkoopaantallen van dit nieuwe type gestaag op.
835M E-serie835M E-serie

De sprong vooruit van de Sennebogen 835M E-serie ten opzichte van de D-serie zien we al direct in de motor en het motorvermogen. Waar de 835M D beschikte over een 6,7 liter motor, is de 835M E toegerust met een Cummins QSL9-C300 negen liter motor, die 224 kw levert, maar liefst 27 kw meer dan de D-serie. “Met deze nieuwe motor, geheel conform de Stap 3B emissie eisen en met standaard roetfilter, bereikt de overslagmachine afhankelijk van het te verwerken materiaal een doorzetsnelheid van dertig procent of meer. En dat terwijl het brandstofverbruik met minstens twintig procent is verminderd. Kortom, de 835M E-serie staat voor meer vermogen, een hogere doorzetsnelheid, maar verbruikt minder brandstof en zorgt voor minder uitstoot. Een machine die het ‘Green Efficiency’ label met trots mag dragen”, vindt Paul.

De nieuwe E-serie, naast de dieseluitvoering ook verkrijgbaar in een elektrisch aangedreven uitvoering, is veiliger en beter toegankelijk met een looprooster langs de cabine. De cabine, met airco en een luchtgeveerde bestuurdersstoel met hoofdsteun, is hydraulisch in hoogte verstelbaar, traploos tot 2,7 meter vanaf de onderste positie. Door de camera’s is het zicht voor, achter, onder en boven optimaal. Het ontbreekt de machinist in de cabine dus aan niets. Dat wil zeggen, het stuur ontbreekt. De machinist werkt in de 835M E met joysticks waarmee hij alle bedieningsfuncties met de hand kan uitvoeren, enkel voor het rijden moet een voetpedaal worden gebruikt.

Kuiken N.V. is een full service dienstverlener en importeur van onder meer toonaangevende merken als Volvo, Sennebogen, Sandvik in de Benelux en Terex Port Equipment en Mafi Transport Systems in Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Emmeloord, Nederland.

www.kuiken.nl

Sennebogen 835M E-serie overslagmachine nu bij Kuiken N.V. uit EmmeloordSennebogen 835M E-serie overslagmachine nu bij Kuiken N.V. uit Emmeloord
Sennebogen 835M E-serie overslagmachine