Communicatie software Groen, Grond en Infra

Kuiken behaalt Lean & Green award

Publicatiedatum: 25-12-2012 07:05
De Kuiken Groep heeft dinsdag 11 december 2012 de Lean & Green award voor personele mobiliteit ontvangen. Daarmee is Kuiken de eerste in de branche.
Lean & GreenLean & Green

Kuiken heeft de Lean & Green award behaald vanwege haar doelstellingen en maatregelen op het gebied van CO2 reductie. Criterium is een CO2 reductie van 20% binnen 5 jaar. Kuiken verwacht de uitstoot met minimaal 30% terug te kunnen brengen. Een belangrijke maatregel is de automatisering  van de serviceplanning. Servicemonteurs gaan efficiëntere routes rijden en worden 's nachts bevoorraad. Dit levert een flinke besparing in kilometers op en draagt bij aan de doelstelling om klanten zo snel mogelijk te helpen en ongewenste stilstand te voorkomen. De servicemonteurs en verkopers hebben daarnaast een training gevolgd om zuiniger te leren rijden. Behalve op het gebied van personele mobiliteit zijn ook maatregelen getroffen om de CO2 uitstoot door energieverbruik drastisch te reduceren. Zo is Kuiken overgestapt op elektriciteit uit windenergie in plaats van grijze stroom.

"Lean & Green sluit goed aan bij onze visie op duurzaam ondernemen" licht Rob van Hove, CEO van de Kuiken Groep, toe. Kuiken heeft de ambitie de beste full service aanbieder te zijn van topmerken in construction equipment, crane & material handling, recycling en port equipment in de Benelux. Ze ondersteunen klanten om een maximale performance te realiseren tegen zo laag mogelijke operationele kosten. Dat doen ze door duurzame machines van A-merken te leveren, ondersteund met goede en efficiënte service door medewerkers die tot de besten in hun vakgebied behoren. Zo werken ze aan waardecreatie op lange termijn.
Rob van Hove: "Onze leveranciers Volvo en Sennebogen zijn koplopers in de markt op het gebied van duurzame technologische ontwikkeling. De nieuwe generatie Volvo machines hebben een ongekend laag brandstofverbruik. Een belangrijk issue, zeker nu de rode diesel wordt afgeschaft. Sennebogen is een van de weinige merken die de gehele productrange standaard volledig elektro-aangedreven kan leveren."

De Kuiken Groep is een toonaangevend full service distributiebedrijf met sterke merken als Volvo Construction Equipment, Sennebogen, Sandvik, Perlini, Terex Port Equipment en MAFI. Ze bieden hun klanten 'one stop shop'-oplossingen met de verkoop en verhuur van machines evenals onderhoud en reparatie en de verkoop van onderdelen. Ze denken daarnaast mee over de best passende financiering en verzekering van machines. Om klanten optimaal te ontzorgen ontwikkelen we nieuwe vormen van full service dienstverlening.
 

www.kuiken.nl

Kuiken behaalt de Lean & Green Award als eerste in de branch!Kuiken behaalt de Lean & Green Award als eerste in de branch!