Communicatie software Groen, Grond en Infra

Nieuwe recyclinggrijper ontwikkeld door Rigter Handelsonderneming

Publicatiedatum: 14-02-2013 09:45
Speciaal op aanvraag van zijn klanten heeft Rigter Handelsonderneming (NL - Eemnes) in samenwerking met KINSHOFER (Duitsland) een nieuwe grijper ontwikkeld. Het is een kruising tussen een sorteergrijper en een poliepgrijper.
Nieuwe recyclinggrijperNieuwe recyclinggrijper

Tijdens het uitsorteren is het met een poliepgrijper met 3 tanden veel makkelijker het product te nemen, dan met een sorteergrijper met 2 schalen. Volgens de klanten kan er veel meer volume genomen worden met 3 schalen, zodat het verladen van huisvuil of hout veel sneller gaat. Een besparing van tijd en brandstof, niet onbelangrijk in deze tijden.

Mede dankzij de ervaringen in het schroot met de originele poliepgrijpers en met de heavy duty sloop-  & sorteergrijpers, werd een grijper ontwikkeld met een lange levensduur en lage onderhoudskosten. De 2 draaimotoren in het kopdeel garanderen genoeg kracht, ook met lang materiaal. De cilinders met einddemping zorgen voor een rustige geluidsarme werking. Zeker in de biomassa en het houtschredderen zien we dat de hoge indringingskracht van de 3 tanden het voordeel bewijst tegenover 2 lange messen. De grijper wordt vast opgehangen met een heavy duty kopdeel met cw 4, wat maakt dat het positioneren zeker en snel gaat.

Rigter Handelsonderneming heeft een demo-unit beschikbaar voor bedrijven die de nieuwe grijper een korte tijd willen uitproberen. Zij kunnen dan de voordelen zelf ondervinden. 

www.rigterhandelsonderneming.nl

Nieuwe recyclinggrijper ontwikkeld door Rigter Handelsonderneming in samenwerking met KINSHOFER DuitslandNieuwe recyclinggrijper ontwikkeld door Rigter Handelsonderneming in samenwerking met KINSHOFER Duitsland
recyclinggrijper, sorteergrijper, poliepgrijper, rigter, kinshofer