Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L90G wiellader voor JPG Rhoon

Publicatiedatum: 23-05-2013 07:35
JPG Aannemings- en Verhuurbedrijf B.V. in Rhoon kiest opnieuw Volvo Wiellader met Holms hydraulische veegmachine. De nieuwe Volvo L90G met kraanarm wordt door JPG ingezet bij de verbreding van de A15 bij Hoogvliet-Rotterdam.
Volvo L 90 GVolvo L 90 G

Machinisten/eigenaars Jan Paul Groenenboom en Leo van Wingerden zijn dik tevreden over de onlangs geleverde Volvo wiellader L90G met Holms hydraulische veegmachine type SH 3.0.

“Kwaliteit verloochent zich niet” volgens Leo. “Dit is onze derde Volvo wiellader. Voor ons de krachtigste machine om hijswerkzaamheden mee uit te voeren. Voor de werkzaamheden bij de verbreding van de A15 bij Hoogvliet hadden we een sterke machine met kraanarm nodig. Het werd weer een Volvo en wel de veelzijdige L90G met een door Nijhuis Engineering Dronten opgebouwd LMB systeem voor de kraanarm. Alle hijswerken kunnen we nu met de nieuwe Nijhuis jib met lier handig uitvoeren. Deze is makkelijk te wisselen, zonder uit te stappen, door de door Nimatech geleverde Oilquick snelwissel. Dan kunnen we de Volvo L90G gebruiken voor shovelwerk of met de Holms rolbezem de bouwwegen en -werven schoon vegen. De Holms bezem type SH 3.0 bevalt prima. We gebruiken de bezem regelmatig en het fijne is dat er een hydraulische schuinverstelling op zit. Het voordeel is dat alle rommel naar één kant wordt geveegd. Zo krijg je geen sporen. Ook is de hoogteregeling vanuit de laadschop te bedienen zodat er niet steeds op de bezem zelf instellingen hoeven te worden gedaan. Volvo’ s worden niet alleen steeds stiller, maar ook zuiniger en comfortabeler. De Comfort Drive Control (CDC) is een uitkomst. Het draait allemaal zo soepel. Daardoor is de machine erg wendbaar. Door de automatische motorstop in combinatie met het eco-pedaal verbruikt deze L90G merkbaar minder brandstof. Met de hydraulische snelwissel is de bediening een fluitje van een cent. Volvo machines hebben niet veel onderhoud nodig, maar het moet wel op tijd gebeuren. Daarom leggen we de zorg van onderhoud neer bij Kuiken Numansdorp. Voor de nieuwe L90G hebben we een Silver onderhoudscontract afgesloten. Nu hebben we er zelf geen omkijken naar. We worden via CareTrack gewaarschuwd en weten ruim van te voren wanneer het onderhoud nodig is en we kunnen inplannen wanneer het ons past. Makkelijker kan niet. De nieuwe wiellader heeft de eerste werkzaamheden zoals het aanrijden van materialen, tijdelijke wegen aanleggen, laden en lossen van vrachtwagens en hijswerkzaamheden met glans doorstaan net als de Holms veegmachine” besluit Leo.

JPG Aannemings- en Verhuurbedrijf B.V. is vijf jaar geleden begonnen met één Volvo. Nu draaien er tot grote tevredenheid drie Volvo wieladers. De beide machinisten/mede-eigenaars Jan Paul Groenenboom en Leo van Wingerden en de vijftien tot twintig hardwerkende medewerkers voeren in de wijde omtrek van Rhoon alle werkzaamheden snel en vakkundig uit.

www.jpgbv.nl

Volvo L90G wiellader voor JPG Aannemeings- en Verhuurbedrijf  uit RhoonVolvo L90G wiellader voor JPG Aannemeings- en Verhuurbedrijf uit Rhoon