Communicatie software Groen, Grond en Infra

Aftellen naar Matexpo 2013

Publicatiedatum: 28-06-2013 12:10
De 35e editie van Matexpo kondigt zich aan als de grootste editie ooit. De tweejaarlijkse vakbeurs voor materieel voor bouw, industrie en recyclage sector in Kortrijk, wordt immers uitgebreid met een grote demonstratie zone van meer dan 80.000m2 waarop de machines en vrachtwagens 'live' getest kunnen worden.

Brug over E17

De beursorganisator van Matexpo bereikt een akkoord met het Agentschap Wegen en Verkeer (Vlaamse Gemeenschap) en de stad Kortrijk rond het gebruik van een zone binnen het ‘Ei’ van Kortrijk. Deze zone is gelegen in de verkeerswisselaar van de E17 en de R8. Matexpo laat een voetgangersbrug bouwen over de E17 zodat de bezoekers eenvoudig de demonstratiezone vanaf het beursterrein kunnen bereiken.  Het gaat om een tijdelijke constructie die na de beurs wordt verwijderd.
De uitbreiding van de beurs met deze demozone wordt één van de belangrijke speerpunten voor de volgende editie. Bezoekers zullen voor het eerst live demonstraties van tentoongestelde machines beleven. Ook zelf machines en voertuigen testen is mogelijk.

Demonstreren en Testen

De organisator voorziet aparte demonstratiezones voor kleine en grote machines, voor bouwvoertuigen en vrachtwagens. Matexpo 2013 geeft daarmee een antwoord op de steeds groter wordende vraag van exposanten om de bezoeker actief te kunnen betrekken en de mogelijkheden van het materieel tijdens de beurs ter plaatse te kunnen demonstreren. Machines en voertuigen worden steeds efficiënter en performanter. Het is niet altijd praktisch dit met statisch tentoongestelde machines aan potentiële klanten duidelijk te maken. Heel wat exposanten reageerden uiterst enthousiast op deze extra mogelijkheid. Alle toonaangevende vrachtwagenbouwers verbinden zich voor de demozone. Ook een aantal machineleveranciers – fabrikanten, invoerders  en verdelers – zijn reeds ingeschreven.

Matexpo 2013 meer dan  20 Ha

De vaste exporuimte omvat meer dan 135.000 m². Daarvan is reeds 95 % verhuurd. Matexpo 2013 verwacht zo'n 400 exposanten en 40.000 bezoekers samen te brengen om in een heel eigen sfeer ideeën en informatie uit te wisselen. Door de uitbreiding met de nieuwe demonstratie zone beslaat Matexpo 2013 ruim 210.000 m².

Sociale media
De exposanten kunnen hun informatie in de aanloop naar de beurs aanbieden via de totaal vernieuwde website www.matexpo.com. Nieuws van en over exposanten wordt permanent en up-to-date via de website aangeboden. Daarbij is de social media geïntegreerd en kunnen bezoekers Matexpo volgen via Facebook, Twitter en LinkedIn.

 

Matexpo 2013, van 4 tot 8 september 2013, Kortrijk Xpo. 

www.matexpo.com

Meer dan 135.000 m² expo ruimte in editie Matexpo 2013Meer dan 135.000 m² expo ruimte in editie Matexpo 2013
Matexpo, 2013, Kortrijk, vakbeurs