Communicatie software Groen, Grond en Infra

Sennebogen 835M haalt huzarenstuk uit bij A2

Publicatiedatum: 15-07-2013 07:55
Heijmans huurde de Sennebogen 835M in eerste instantie voor het weghalen en aanbrengen van zwarte grond achter de geluidschermen voor het maken van vluchtwegen. Een telescoop kraan zou de prefab beton elementen van 5.3 ton over de geluidsschermen van 5.80 meter hoogte tillen. Maar waarom een andere kraan inhuren als er al een Sennebogen op locatie is.
Sennebogen 835MSennebogen 835M

De Sennebogen 835M is een allround machine en voor geen kleintje vervaard. Paul Helmink, Sales Manager Kuiken Crane & Material Handling, adviseerde Heijmans dan ook om gebruik te maken van de Sennebogen 835M overslagmachine. De juiste keus. Sennebogen is een van de weinige kranen die een gewicht van meer dan 5.3 ton op grote hoogte kan tillen. Met recht een huzarenstuk!

Voor machinist Willy Barten was het een uitdaging. “Het is voor mij de eerste keer dat ik op een Sennebogen draai. Ik ben reserve machinist en op iedere kraan inzetbaar. Daarom sturen ze mij vaak op pad met een huurmachine. Snel voelde ik mij helemaal één met de machine. De Sennebogen 835M  is een krachtige  kraan. Een ideale machine, hier aan de A2, voor het realiseren van vluchtwegen. Als eerste hebben we met de Sennebogen de zwarte grond achter de geluidswal weggehaald om een put gereed te maken om de prefab beton elementen te kunnen plaatsen. Daarvoor had Kuiken Rentel een grijper van Kinshofer (zware uitvoering) C40ST-250 meegeleverd. Daarna moesten de prefab elementen over het geluidscherm  van 5.80 meter worden getild en op de centimeter nauwkeurig geplaatst worden. Hiervoor werd de Sennebogen uitgerust met een speciale hijs haak aan de steel. Na deze werkzaamheden is de grond weer teruggebracht, en ook dat liep gesmeerd. Doordat de cabine traploos in hoogte verstelbaar is tot 2.7 meter vanaf de onderste positie heb ik altijd bijzonder goed zicht op het werk. Het comfort in de cabine is uitzonderlijk, alle dagelijkse dingen onder handbereik en het is heerlijk rustig in de cabine. Dat is veel waard met het vele verkeer wat voorbij raast. Ik ben goed te spreken over deze Sennebogen.
 

www.kuiken.nl

Sennebogen 835 M overslagkraanSennebogen 835 M overslagkraan