Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hyundai: Van der Spek

Publicatiedatum: 25-03-2004 08:38
Met vrijwel onmiddelijke ingang neemt Van der Spek Vianen de importactiviteiten over voor Hyundai Construction Equipment in Nederland.

Pas volgende week op Bauma zal e.e.a. helemaal officieel zijn maar Hyundai's Europese Managing Director M.S. Yahng maakt op 24 maart bekend dat zijn onderneming met Van der Spek afspraken gemaakt heeft.

Hyundai werd in de afgelopen zes jaren vertegenwoordigd door Kamps de Wild uit Zevenaar dat een sterk agrarisch producten- en machinepakket in huis heeft. (Claas) Van der Spek raakte eind vorig jaar het importeurschap van Kobelco kwijt door de integratie van dat merk binnen het CNH / Fiat- Kobelco distributiekanaal.

Met de komst van Hyundai heeft Van der Spek meer productlijnen in huis gekregen dan men met Kobelco had. Hyundai heeft immers een complete lijn mobiele graafmachines en ook schrankladers naast rupsgravers en minigraafmachines.

Hyundai past in Vianen goed naast de Bell dumpers maar het conflicteert deels met de Kawasaki wielladers. Of dit importeurschap wordt gehandhaafd is nog niet bekend.