Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu WA320PZ-6 wiellader voor Mourik Groot-Ammers

Publicatiedatum: 10-09-2013 07:45
Komatsu-importeur BIA bv heeft een nieuwe Komatsu WA320PZ-6 wiellader afgeleverd bij de firma Mourik uit Groot-Ammers. De nieuwe loader wordt ingezet op het terrein van isolatieproducent Rockwool waar Mourik diverse serviceverlenende activiteiten uitvoert.
Komatsu WA320PZ-6Komatsu WA320PZ-6

De keuze is vanwege diverse redenen op een nieuwe Komatsu gevallen. In de eerste plaats heeft Mourik in het verleden ervaren dat Komatsu-wielladers altijd probleemloos werken. Voor de uit te voeren werkzaamheden bij Rockwool blijkt tevens de hydrostatische aandrijving van de wielladers een groot pluspunt. Een ander voordeel zijn de standaard afmetingen van de machine. De WA320PZ-6 kan namelijk zonder aanpassingen aan de hoogte in de bunkers van Rockwool waar het restmateriaal van het productieproces wordt uitgebroken.

Het is voor Mourik de tweede Komatsu WA320PZ-6 die op deze locatie wordt ingezet. Beide machines draaien samen in een vijfploegendienst om ervoor te zorgen dat het productieproces nooit stilvalt. De hoofdtaken zijn het vullen van trechters en installaties en het leegmaken van de shotpitten (ruimtes onder de oven) waar het vloeibare materiaal in terecht komt dat vrijkomt tijdens het productieproces.

De WA320PZ-6 is door BIA bv onder andere uitgerust met extra bescherming voor leidingen en slangen op het hefframe, LED-werkverlichting aan voor- en achterzijde van de cabines en inklapbare spiegels. De spatborden werden voorzien van extra flexibele rubberen stroken.

www.mourik.com

Komatsu WA 320 PZ-6 wiellader voor Mourik Groot-AmmersKomatsu WA 320 PZ-6 wiellader voor Mourik Groot-Ammers