Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX350LC-5 voor Heros Sluiskil

Publicatiedatum: 07-10-2013 08:55
Opnieuw leverde Hitachi dealer Pladdet een nieuwe HITACHI af bij Heros in Sluiskil. Deze keer betrof het een fonkelnieuwe Hitachi ZX350LC-5, een ruim 35 ton zware rupsgraafmachine.
Hitachi ZX350LC-5Hitachi ZX350LC-5

De machine wordt aangedreven door een Isuzu AL-6HK1X 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 202kW die is voorzien van een regenereerbaar roetfilter. Hierdoor voldoet de machine aan de Stage IIIB emissie-eis.

Een belangrijk punt bij de aanschaf van deze machine was de capaciteit van de machine en de daarvoor benodigde brandstof. Hiervoor ging Heros niet over één nacht ijs. Om er zeker van te zijn dat een ZX350LC-5 aan de verwachtingen zou kunnen voldoen werd er een machine op proef ingezet. Hierbij bleek het nieuwe TRIAS systeem werkelijk een voordeel te zijn.

Om tot een optimaal brandstofgebruik en optimaal bedieningscomfort te komen past Hitachi namelijk het TRIAS hydraulisch systeem toe. Dit systeem dat uit drie hydraulische pompen bestaat, heeft tot groot voordeel dat er nauwelijks hydrauliekolie ongebruikt retour de tank in gaat. Hierdoor wordt onnodig brandstofgebruik tot een minimum beperkt. Tevens levert het een excellent bedieningscomfort op. Ook met betrekking tot de koeling van de machine heeft HITACHI de ZX350LC-5 veranderd. De koelers zijn voorzien van een eenvoudig wegneembaar gaas, terwijl voor de ZX350LC-5 een aparte hydrauliekkoeler is gemonteerd met een hydraulisch aangedreven koelventilator

Dat is echter niet het enige wat HITACHI aan de nieuwe Zaxis-5 serie heeft gewijzigd. Ook de machinist is er met een ruime en overzichtelijke cabine fors op vooruit gegaan. Via een multifunctionele monitor heeft de machinist de volledige machinestatus perfect in beeld!

Door middel van het nieuwe GPRS communicatiesysteem zijn machinegegevens 24/7 via internet beschikbaar. Hierdoor zijn gegevens zoals bedrijfsuren, brandstofgebruik, werkmodi en locatie direct beschikbaar.

Pladdet leverde de standaard al zeer complete machine af inclusief een Groeneveld automatisch centraal vetsmeersysteem, een BroAir MAO6 overdruksysteem incl. een TACS controlesysteem, treeplanken en een CW55 hydraulisch snelwisselsysteem. Voor het extreem zware opbreekwerk bouwde Pladdet een zwaar uitgevoerde opbreekbak, volledig gebouwd uit hardox en voorzien van ProClaws systeemtanden. Voor het laden en overslaan van los materiaal leverde Pladdet een brede bak van ca. 2300 ltr.

www.heros.nl
www.hcme.nl

Hitachi ZX 350LC-5 rupsgraafmachine voor Heros SluiskilHitachi ZX 350LC-5 rupsgraafmachine voor Heros Sluiskil