Communicatie software Groen, Grond en Infra

Mecalac 714MWe voor Stadswerf Vianen

Publicatiedatum: 27-11-2013 11:20
Op de Stadswerf in Vianen draait sinds kort een nieuwe Mecalac 714MWe. Deze 13 ton wegende mobiele graafmachine werd door de gemeente aangeschaft na een openbare aanbesteding.
Mecalac 714MWeMecalac 714MWe

Gekozen is om de machine te voorzien van dubbellucht en een schuifblad. Een van de belangrijkste taken die vanuit de Stadswerf gecoördineerd worden is de inzameling van (huishoudelijk) afval. Ook de milieustraat bevindt zich op het terrein aan de Sportlaan. Naast het aandrukken van afval in de verschillende containers, vanaf de begane grond of op het perron, wordt de machine door de drie vaste machinisten Frank van Meulen, Hans Jansen en Mario Krouwel gebruikt voor het laden en lossen van pallets en het opruimen van snoeiafval. In de winter worden o.a. de smalle vulbekkens van de zoutstrooiers met een speciale dieplepelbak gevuld.

Voor de uiteenlopende werkzaamheden heeft de gemeente de keuze uit een variatie aan uitrustingsstukken zoals een sorteergrijper, puinbak, dieplepel, hijsplaat, palletvorken en een hydraulische stenenklem. Buiten het werk op de Stadswerf kan de 119 pk sterke Mecalac 714MWe ook voor andere klussen binnen de gemeente worden gebruikt zoals het rooien van beplanting of het assisteren van de brandweer bij calamiteiten of het opruimen van omgewaaide bomen.

De machinisten zijn blij dat Ahlmann Nederland met de Mecalac de opdracht kreeg voor de levering van een nieuwe machine. Niet in de laatste plaats door eerder opgedane ervaring met het Franse merk. Na eerst met een 11CX te hebben gewerkt, werd de afgelopen 12 jaar met veel plezier en tot volle tevredenheid met een Mecalac 12MXT gedraaid. Al zeven jaar met pensioen, maar toch kwam Cor Lenting, destijds Chef Stadswerf en jarenlang verantwoordelijk voor aan- en inkoop van materiaal en materieel, nog even naar zijn oude werkplek om - zichtbaar in zijn nopjes - de nieuwe aanwinst voor de gemeente te kunnen bewonderen.

www.ahlmann.nl

Mecalac 714 MWe voor Stadswerf  uit VianenMecalac 714 MWe voor Stadswerf uit Vianen