Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX170W-5 mobiele graafmachine voor Tol Piershil

Publicatiedatum: 29-04-2014 09:20
Hitachi dealer Pladdet leverde uit een opdracht van 3 nieuwe Hitachi ZX170W-5 mobiele graafmachines, de eerste Zaxis-5 machine af bij L.A.W. Tol in Piershil.
Hitachi ZX-5Hitachi ZX-5

De nieuwe Hitachi ZX170W-5 (met 3-delige giek) is een doorontwikkeling van de succesvolle Zaxis-3 serie. Als gevolg van de nieuwste emissie-eisen, is de nieuwe serie door HITACHI voorzien van een zelfregenererend roetfiltersysteem die met behulp van een oxidatiekatalysator en een uitlaatgastemperatuur regeling de vuildeeltjes opvangt en verbrandt. Mede door de montage van een turbocompressor met variabele geometrie voldoet de machine aan de Stage IIIB norm.

Het motorvermogen nam toe tot 122kW (164HP), terwijl het bedrijfsgewicht is toegenomen tot 19100 kg. Hierdoor is ook het hefvermogen aanzienlijk toegenomen. Doordat de machine nu is voorzien van een “power-boost” functie zijn de opbreekkracht en de haalkracht van de knikarm eveneens vergroot.

De machinist wordt in de Zaxis-5 serie in de watten gelegd. Hitachi ontwierp een ergonomische en voor de machinist uitermate fijne werkplek. Een overzichtelijk LCD display, een centraal geplaatste menu-knop en een standaard gemonteerde Grammer, luchtgeveerde stoel, maakt het elke dag opnieuw een plezier om met deze machine te mogen werken.

Naast al de standaard opties waarmee de Hitachi graafmachines af fabriek al zijn voorzien, worden de machines voor L.A.W. Tol nog van de nodige extra’s voorzien. Zo monteerde Pladdet brede Nokian banden 700/45x22,5, extra slangbreukventielen op knik-, en bakcilinder, een trekhaak in het bulldozerblad, extra werkverlichting, een extra camera in het rechter voorscherm en een BroAir overdruksysteem. Nijhuis paste de machine aan voor het hijswerk. De machine werd dan ook door Nijhuis voorzien van een Helics lastmomentbeveiligingssysteem, die voor het eerst in deze machine werd voorzien van een nieuw LCD display. De machine werd bedrijfsklaar bij L.A.W. Tol afgeleverd, inclusief een compleet set bakken, uiteraard van eigen Pladdet fabrikaat.

www.lawtolbv.com
www.hcme.nl

L.A.W. Tol neemt de eerste HITACHI ZX-5 mobiele graafmachine in ontvangstL.A.W. Tol neemt de eerste HITACHI ZX-5 mobiele graafmachine in ontvangst