Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L70G wiellader voor Meurs Lienden

Publicatiedatum: 04-07-2014 08:45
D. Meurs Shovelverhuur en Klusbedrijf in Lienden heeft door Kuiken NV een nieuwe Volvo L70G shovel geleverd gekregen. De Volvo wiellader is de eerste Volvo voor Dirk Meurs.
Volvo L70G wielladerVolvo L70G wiellader

“De overstap naar een ander merk was best even vreemd” vertelt Dirk Meurs, eigenaar/machinist. “Je moet wennen aan een andere machine en natuurlijk ook aan de zaak die er achter staat. Maar Ruud Cornelis van Kuiken N.V. kwam keurig zijn afspraken na, zodoende was de koop snel rond. Ik draai nu enkele weken op de Volvo L70G en weet dat het goed is. De wiellader bevalt prima. De luxe is top, aan alles is gedacht en de machine is schitterend afgewerkt. Het is een feest om iedere morgen fris in de cabine te stappen en er s’ avonds even fris weer uit te komen. Vooral het lage geluidsniveau in de cabine van 68 dB(A) is een verademing. Het zicht is buitengewoon goed mede door de kleuren achteruitkijk camera en de volledige werk- en wegverlichting (LED). De Volvo D6H 6-cilinder watergekoelde turbo dieselmotor, die voldoet aan de Stage 3B emissie-eisen, heeft meer dan genoeg trekkracht voor alle grond- weg- en waterbouw werkzaamheden.

Momenteel werk ik voor het consortium SAAone i.o.v. Boskalis en KWS mee aan de verbreding van de A1/A6 Diemen – Almere Havendreef over een afstand van twintig kilometer. Er is hier genoeg werk te doen zoals zand vlakken en verwerken, rijplaten slepen en verleggen. Ik ben heel blij met deze Volvo L70G. De machine is zeer wendbaar en makkelijk te besturen door de Comfort Drive Control (CDC). Het Boom Suspension System - B.S.S. - verhoogt het rijcomfort. Door de hydraulische 3e en 4e functie is hij overal inzetbaar met b.v. een bezem plus sproeier en met de hydraulische snelwisselaar, type WG 18, van Eurosteel kunnen de aanbouwdelen snel gewisseld worden. Het T.P. hefframe (Torque Parallel) heeft een hoge uitbreekkracht onderin en bovenin. Ook is de machine GPS voorbereid en van overdruk voorzien. Vanwege het vele werken in zand staat de 13.6 ton zware L70G op brede Michelin 600/65 R25 XLD L3 banden voor meer grip. En ik denk zeker dat ik minder brandstof ga gebruiken vanwege het EcoPedal. CareTrack is ook nieuw voor mij maar ik zie daar zeker de voordelen van in. Op tijd worden gewaarschuwd wanneer er onderhoud nodig is, is prettig. En je weet waar je machine zich bevind zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Met de service van Kuiken N.V. heb ik nog geen ervaring. Hopelijk blijft dat voorlopig zo want een probleemloze machine is het mooiste wat er is. Een machine doet wat de machinist wil en dat zit met deze Volvo wel goed”. sluit Dirk af.

Dirk Meurs wilde wel eens wat anders, na tweeëntwintig jaar voor een baas gewerkt te hebben als shovelmachinist, en begon daarom zes jaar geleden als eenmansbedrijf. Hij kocht een wiellader en verhuurde zich met machine voor alle werkzaamheden in de grond- weg- en waterbouw. Voortaan voert Dirk alle werkzaamheden vakkundig en snel uit met zijn Volvo L70G. Dirk Meurs Shovelverhuur is volop in beweging en actief in heel Nederland.

www.kuiken.nl

Volvo L70 G loader voor  D. Meurs Verhuur en Klusbedrijf uit LiendenVolvo L70 G loader voor D. Meurs Verhuur en Klusbedrijf uit Lienden