Communicatie software Groen, Grond en Infra

Winst voor de gebruikers van de nieuwste generatie Paus shovels

Publicatiedatum: 24-07-2014 10:00
Tijdens de TKD presenteerde Geert-Jan de Kok bv de prototypes van de nieuwe generatie Paus shovels. De 55 serie wordt vanaf 1 juli vervangen door de .7 serie. De .7 serie is wat betreft afmetingen nagenoeg het zelfde gebleven. Ook blijft de keuzen tussen arm, zwenkarm, telescoop en zwenktelescoop bestaan. De veranderingen zijn op het gebied van prestaties, uitstraling, ergonomie en milieu.
Paus RL shovelPaus RL shovel

Prestaties:
Bij het ontwikkelen van de .7 serie modellen is vooral geluisterd naar gebruikers. De hydrauliekopbrengst is verhoogt en de aansturing van de ventielen verder geoptimaliseerd. De 100% sper is onder het rijden in te schakelen. De nieuwe generatie hydraustatische transmissie is naar klantwens in te regelen voor optimale prestaties.  Bij de TL en de TSL is de kop veranderd in een Z kinematiek systeem. De uitbreekkracht is met 400 kg vergroot.

Uitstraling en ergonomie:
De vernieuwde motorkap zorgt voor een moderne uitstraling en heeft daarnaast de eigenschap zeer goed geluid te isoleren. Hierdoor kunnen we stellen dat de machine de stilste is in zijn klasse. Ook voor de machinist is de machine stiller geworden door het buiten de cabine plaatsen van de orbitrol. De grote ramen zorgen voor goedzicht op de werkzaamheden en de omgeving. De slimme en goede ventilatie mogelijkheden voor een goedzicht en zorgen ervoor dat deze grote ramen schoon blijven. De zonneklep die functioneert als zonnebril waardoor bij een vele en laagstaande zon het zicht optimaal blijft. De schakelaars zijn allemaal naar de zijconsole verplaatst, terwijl alle meters op het digitale dashbord geplaatst zijn.

Milieu:
Zeer belangrijk in deze tijd is de CO2 uitstoot. De nieuwe Deutz –motor in de 60, 75 en 100 pk motoren voldoen ruimschoots aan de norm. Door de moderne hydraustatische transmissie en  het hydraulieksysteem worden de prestaties verhoogt en de CO2 uitstoot verminderd.

 

www.geert-jandekok.nl

Paus TSL wiellader met telescooparmPaus TSL wiellader met telescooparm