Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo EW140D voor Wieringa Roodeschool

Publicatiedatum: 20-03-2015 07:55
Recentelijk werd er bij Loon- en Grondverzetbedrijf Wieringa in Roodeschool door Kuiken een Volvo mobiele graafmachine EW140D afgeleverd.
Volvo EW140DVolvo EW140D

“Onze Volvo EW140B was toe aan vervanging en heeft het prima gedaan. “Vanzelfsprekend dat we opnieuw kozen voor een Volvo wielgraafmachine. De Volvo EW140D, met een eigen gewicht van 15.000 kg, is een fijne machine en multifunctioneel inzetbaar en heel compleet. Weer moderner dan zijn voorganger, de ontwikkelingen gaan op alle fronten door bij Volvo. De nieuwe machine kon direct aan de slag bij diverse bouwprojecten in de Eemshaven. Sleuven graven, rioleringen aanleggen, grond vlakken, niks is te gek. Of het nu de Groninger klei is of los zand hij staat zijn mannetje. Wel hebben we brede wielen – 710/40-22.5 Trelleborg Twin 423 - laten monteren voor meer stabiliteit op slappe ondergrond, zo minder sporen dus goed voor de natuur. Ik weet zeker dat we weer jaren probleemloos vooruit kunnen met deze Volvo EW140D” rondt Ite af.

Machinist Edwin Balkema is vanaf dag één opgetogen over de Volvo 140D. “Een super machine die goed draait. Ben ook blij met de servo bediening met korte joysticks voor korte, ergonomische bewegingen van hand, pols en arm. Dat werkt prettig. In de ruime, stille en overzichtelijke cabine is het werken geen straf want alles zit op de juiste plaats en het blikveld rondom is perfect. De Volvo blijft zeer stabiel bij het werken met de hydraulisch verstelbare hoofdgiek van 4.70 meter en een knik arm van 2.45 meter. Ik heb ook veel gemak van de Beco draaikantelconnector rototilt / Indexator RT40. De Volvo is standaard voorzien van een overdruk voorbereiding, een rotatie hydrauliek en hamer/schaarfunctie en nivelleerventiel (zweefstand). Alles is tip top in orde en ik ben zeer tevreden”.

Loon- en Grondverzet Wieringa in Roodeschool werd in 1927 opgericht door Opa Fokko als agrarisch loonbedrijf. In 1966 nam Vader Jur het stokje over, Ite trad in 1996 in zijn voetsporen. Vanaf mei 2013 is loonbedrijf Buitenkamp in Winneweer er bij gekomen. Thans verhuurt Wieringa/Buitenkamp machines met machinist voor allerlei activiteiten in GWW en agrarisch loon werk. Met twintig enthousiaste medewerkers worden alle werkzaamheden in de wijde omtrek van Roodeschool en Winneweer vakkundig en snel uitgevoerd.

www.kuiken.nl
www.wieringaroodeschool.nl

Volvo EW 140 D voor Loon- en Grondverzet Wieringa uit RoodeschoolVolvo EW 140 D voor Loon- en Grondverzet Wieringa uit Roodeschool