Communicatie software Groen, Grond en Infra

Demodag Mecalac GreenJob geslaagd

Publicatiedatum: 27-03-2015 07:55
Precies op de dag van de waterschapsverkiezingen organiseerde Ahlmann Nederland een demodag met haar Mecalac GreenJob machines. Op een nog gedeeltelijk braakliggend industrieterrein in het Friese Oudehaske streek de demokaravaan neer.
Mecalac GreenJobMecalac GreenJob

Hier waren nog voldoende mogelijkheden om de specifieke voordelen van de Mecalac GreenJob machines voor het onderhoud van beplanting, bermen en sloten in de praktijk te laten zien. Naast twee 8MCR's, waarvan een met 60 cm brede rubberrupsen, waren een 6MCR, een 12MTX-Speeder en 715MWe van de partij.

In een prachtig voorjaarszonnetje konden loonbedrijven en waterschappen - tot zonsondergang - met eigen ogen zien hoe de sloten gereinigd en bermen geklepeld werden. Dat vele van de gelegenheid gebruik maakte om de machine zelf te proberen spreekt haast als vanzelfsprekend. Op de brede en steile, met riet begroeide, taluds werden de verschillende machines behoorlijk aan de tand gevoeld. De belangstelling kwam daarbij niet alleen uit Nederland. Zelfs vanuit België en Duitsland werd de demodag bezocht. Onder het genot van een drankje en een hapje werd uitgebreid gesproken over de (inzet-)mogelijkheden van de Mecalacs. Buiten klepelmaaiers en maaikorven had Ahlmann Nederland een aantal uitrustingsstukken ter plekke waarmee de machines ook ingezet kunnen worden, zoals bijvoorbeeld een houtfrees, sloop-/sorteergrijper, baggerpomp en cirkelzaag.

Ook over de grens raken Mecalac GreenJob machines meer en meer bekend. Werden de machines al langer in België (zie reportage in Grondig van november 2014) en Duitsland verkocht, begin dit jaar werden ook machines geleverd naar Denemarken en Frankrijk.

Om de Mecalac GreenJob 8MCR veilig en efficiënt over de weg te kunnen vervoeren had de Duitse dealer MBN Lars Hoppe GmbH uit Stadthagen een transportwagen meegebracht. Deze transportwagen, met een laadvermogen van 7,8 ton, is achter iedere tractor met driepuntsophanging te bevestigen en kan zo de rupsmachine van en naar het werk vervoeren. De laadvloer zakt door de hefinrichting en de hydraulische as op de grond, waardoor de transportwagen heel gemakkelijk vanaf de zijkant kan worden geladen. De maaikorf hoeft voor het vervoer niet te worden gedemonteerd, want de machine blijft met maaikorf ruim onder de 4 meter.

www.ahlmann.nl

Demodag Mecalac GreenJob geslaagdDemodag Mecalac GreenJob geslaagd