Communicatie software Groen, Grond en Infra

Caesar New Generation

Publicatiedatum: 06-01-2016 07:40
Onlangs is er opnieuw een Caesar New Generation afgeleverd. Dit keer geen machine uit het reguliere programma mobiele multitool kranen. Een ‘Special’ bovenbouw is afgeleverd en werd gemonteerd op een speciaal ontwikkeld onderstel.
CaesarCaesar

Één van de nieuwste projecten is de zelflader voor het opladen en transporteren van turfmateriaal in turfgebieden. De zelflader heeft een as-afstand van ca. 5 meter en een spoorbreedte van 2,40 meter. Vanwege het feit dat een zeer lage bodemdruk in turfgebieden gewenst en noodzakelijk is, heeft het onderstel 1,40 meter brede kunststof rupsen gekregen om het machinegewicht over langere afstand goed te verdelen. Voor het opladen van turf is een bovenbouw ontwikkeld die 360 ˚ draait in combinatie met een liftcabine (met LED-verlichting), waardoor de 16 m3 kieplaadbak van beide kanten te beladen is. De staalconstructie van de kieplaadbak laat een maximum gewicht van 20 t. toe. De kiepbak wordt aangestuurd middels 2 hydrauliekcilinders, zodat de opgeladen turf op een tijdbesparende manier in de rolwagens geladen kan worden.

Om het geheel van voldoende snelheid en kracht te voorzien is er gekozen voor een 245 pk sterke Deutz 6-cilinder krachtbron. Deze motor voldoet aan de Tier IV Interim eisen. Tevens is er een automatisch smeersysteem opgebouwd.

www.wellinkcaesar.nl

Caesar New GenerationCaesar New Generation