Communicatie software Groen, Grond en Infra

Mecalac 12MTX GreenJob + GreenJob Talud korf 90º-45º

Publicatiedatum: 27-09-2016 07:20

Sta je met je machine op een helling en de sloot voor je ligt uiteraard waterpas, waardoor niet zuiver kan worden uitgemaaid. Ook resteert er vaak handwerk aan de kopse kant van de sloot.

Mecalac 12MTX GreenJobMecalac 12MTX GreenJob

Om dit handmatige maaiwerk aan te pakken hebben de mannen van Ahlmann een kantelkop gemaakt die tweezijdig kantelt. Niet alleen een extra grote slag om de maaikorf in transportstand langs de giek te leggen, maar tevens een slag van 45° de andere kant op om het talud aan beide kopeinden, te kunnen maaien. Door naar twee zijden te kunnen kantelen, kan de positie van de korf - zowel bij een op- als bij een aflopende weg - altijd horizontaal worden gehouden en kan op deze manier ook schuin achter obstakels gewerkt worden. Het idee is ontstaan bij Wasser- und Bodenverband Straelener Veen in Straelen, net over de grens bij Venlo. Daar hadden ze een machine draaien met een soortgelijk kantelstuk, maar wilde van het nadeel van de hoge opbouw af. Inmiddels heeft de nieuwe Mecalac GreenJob 12MTX-NG al heel wat kilometers, naar volle tevredenheid aller Mitarbeiter, gemaaid met de talud-korf. Deze nieuwe kantelkop, met een totale slag van 135°, maakt dat de Mecalac GreenJob onderhoud aan beplanting, bermen en sloten nog sneller en doeltreffender kan uitvoeren.


Schets van Mecalac 12MTX GreenJob en GreenJob Talud korf 90º-45ºSchets van Mecalac 12MTX GreenJob en GreenJob Talud korf 90º-45º