Communicatie software Groen, Grond en Infra

Telestack HF821 mobiele transportband voor Den Breejen Cruquius

Publicatiedatum: 04-11-2016 12:50

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Telestack HF821 Revolution afgeleverd aan A. den Breejen uit Cruquius. Uiteraard is ook deze nieuwe Telestack geleverd in de bekende groen/rode huiskleuren van den Breejen en voor zien van het zeer toepasselijke "No Mountain too high".

Telestack HF821Telestack HF821

De nieuwe 19 tons rupsmobiele transportband welke is gebouwd door de wereldmarkleider op het gebied van mobiele transport- en overslagsystemen is uniek door zijn speciale opbouw. Voor den Breejen was het belangrijk dat de nieuwe Telestack zo breed mogelijk inzetbaar is vele toepassingen binnen het gehele bedrijf. Hiervoor is gekozen voor een Telestack HF-machine waarbij HF staat voor Hopper Feeder, een bunker als voeder op de machine. Bij de Telestack HF machines is op de rupsmobiele machine naast een transportband ook een grote opgavetrechter geplaatst waarmee de machine beladen kan worden door zowel een laadschop als graafmachine of een breek- of zeefinstallatie. De machine van den Breejen is voorzien van een optionele vergrote bunker met een inhoud van 7M³ zodat zonder problemen grote capaciteiten kunnen worden opgegeven. De bunker is uitgevoerd met een hydraulische verstelbare bunkerklep waarmee de uitloop naar de band te regelen is zodat bij zeer makkelijk vloeibare producten als bijvoorbeeld grind de uitstroom uit de bunker geregeld kan worden. De bunker is compleet voorzien van wisselbare slijtplaten en breakerbar. Deze breakerbar zorgt dat de val van het te laden product gebroken worden en er geen overmatige slijtage en krachten op de 1.200mm brede transportband komen.

De transportband heeft een lengte van 21.000mm en kan tot 800 ton/uur opvoeren naar een hoogte van ruim 9.000mm waarbij een voorraad kan worden opgezet van dik 1.200M3. Uiteraard kan de band door middel van de zware hydraulische ondersteuningen ook vlak worden gesteld zodat hij ingezet kan worden voor het beladen van schepen. Het complete frame van de 1.000mm brede transport is opgebouwd uit een zware constructie waarbij de zijkanten uitgevoerd zijn in gezet plaatwerk dat door het lassen van plaatwerk aan de binnenzijde van de band een uiterst stabiele kokerconstructie vormt om vele miljoenen tonnen te kunnen transporteren zonder problemen. Het gemonteerde rupswerk van 4.000mm lengte zorgt dat de machine snel en eenvoudig verplaatst kan worden op locatie. De machine is voorzien van 500mm brede rupsplaten zodat ook in moeilijk begaanbaar terrein dit geen problemen geeft. Door de jarenlange ervaring die Telestack heeft met het bouwen van mobiele transportbanden is de onderwagen optimaal geplaatst en uitgevoerd t.o.v. van de transportband zodat zelfs bij de hoogste stand de productkegel onder de band de onderwagen niet raakt en de stabiliteit gewaarborgd is. De nieuwe Telestack rupsmobiele transportband is uniek in zijn soort doordat deze 360º kan draaien t.o.v. zijn onderwagen. De machine is uitgevoerd met een zware draaikrans zodat de bovenwagen in iedere positie t.o.v. van de onderwagen kan worden geplaatst. Het is dus mogelijk om zeer eenvoudig de machine parallel te laten rijden langs de op te zetten producten of te beladen schepen.

Het familiebedrijf den Breejen uit Cruquis vierde 18 oktober hun 70 jarig jubileum en is actief op vele fronten. Bij den Breejen Infra zijn ze gespecialiseerd in het uitvoeren van ; bouw- en woonrijp maken, (machinaal)straatwerk, rioleringswerkzaamheden, grond- en sloopwerkzaamheden en saneringen. Den Breejen Groen is de partner als het gaat om : aanleg en onderhoud van tuinen, plantsoenen, openbaar groen en grootschalige nieuwbouwprojecten. Den Breejen logistiek draagt zorg voor het transport van zand, grond, grind, asfalt, bagger etc. De belangrijkste opdrachtgevers van den Breejen zijn o.a. gemeenten, overheden, waterschappen, bouw- en aannemingsbedrijven. De juiste materieelkeuze is een hierbij een zeer belangrijke factor. Den Breejen beschikt over een zeer uitgebreid assortiment materieel waaraan nu ook de Telestack wordt toegevoegd. Het transport van de Telestack HF821 Revolution kan door den Breejen worden uitgevoerd door de eigen zwaartransport-combinatie die de machine snel en efficiënt kan aan- en afvoeren op ieder werk.

www.adenbreejen.nl

Telestack rupsmobiele transportband HF 821 Revolution voor Den Breejen Infra uit CruquiusTelestack rupsmobiele transportband HF 821 Revolution voor Den Breejen Infra uit Cruquius