Communicatie software Groen, Grond en Infra

Veilingmeester keert terug naar Hardenberg voor KiKa

Publicatiedatum: 07-02-2017 18:00

Een hele dag heerlijke cappuccino’s en espresso’s van een bemande baristatruck. Vijf ton schuimbitumen op locatie gemengd. Een verzorgd fabrieksbezoek bij Wirtgen. Een privéconcert van het Wegenbouwkapel. Het is slechts een kleine greep uit het aanbod van ludieke kavels dat op 8 februari geveild wordt bij de Veiling voor KiKa op de Infra Relatiedagen in Hardenberg. De veiling voor het goede doel wordt gehouden met een ‘zingende’ veilingmeester en bidcatchers van Ritchie Bros. en de volledige opbrengst gaat naar Stichting KinderenKankervrij (www.KiKa.nl). Alle beursbezoekers en exposanten zijn welkom om te komen kijken en - desgewenst - mee te bieden.

Veiling voor KiKaVeiling voor KiKa

De cijfers liegen er niet om. Volgens de website van KiKa krijgen jaarlijks zo’n 500 tot 550 kinderen in Nederland kanker en een kwart overleeft de ziekte niet. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werd in 2002 opgericht en streeft naar een hogere genezingskans, betere behandelingen en vermindering van bijwerkingen op lange termijn. En hiervoor is veel kostbaar onderzoek nodig.
 
In februari 2016 werd de Veiling voor KiKa voor het eerst gehouden op de Infra Relatiedagen en trok veel bekijks. Tientallen bedrijven en beursbezoekers deden mee en er werd een veilingopbrengst van ruim 41,000 Euro gerealiseerd. Frits Hirschstein, directeur en oprichter van Stichting Kinderen Kankervrij, reageerde verheugd na de veiling. “De opbrengst van de Veiling voor KiKa tijdens de Infra Relatiedagen brengt ons weer een stapje dichterbij de 95% genezing voor kinderen met kanker.”
 
Alle beursbezoekers en exposanten zijn welkom om de Veiling voor KiKa bij te wonen en kunnen desgewenst op eenvoudige wijze meebieden op items naar keuze. Het wordt aanbevolen om tijdens de beursdagen langs te komen op stand 138 (Ritchie Bros. / Bouwend Nederland) voor tips en meer info. Ook zal er voorafgaand aan de veiling uitleg gegeven worden.
 
Bied mee voor KiKa

  • Bekijk het veilingaanbod. Dit kan op de website van de Infra Relatiedagen (hier) of kom langs bij stand 138 tijdens de beursdagen.
  • Kom naar de veiling (om 19:00 in Restaurant 1). Alle items worden een voor een verkocht door de veilingmeester. U volgt de vraagprijzen op het scherm en houdt de ‘bidcatchers’ goed in de gaten. De bidcatchers geven de biedingen door aan de veilingmeester. Maak oogcontact met een bidcatcher en steek uw hand op om een bod te plaatsen tegen de actuele vraagprijs. De bidcatcher laat weten wanneer u hoogste bieder bent of wanneer u opnieuw kunt bieden. Wanneer er geen biedingen meer geplaatst worden op de kavel, roept de veilingmeester “Sold!” en is de kavel verkocht aan de hoogste bieder.
  • Bent u hoogste bieder geworden? Gefeliciteerd! Na de veiling kunt u uw gekochte kavel(s) afrekenen en uw gegevens achterlaten. Betaling met pinpas (of in overleg achteraf). Als de betaling rond is wordt u in de dagen na de veiling door Ritchie Bros. in contact gebracht met de aanbieder voor ontvangst van de door u gekochte items.

 
De veiling wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende deelnemende bedrijven: HZC, Anacon, Van Werven Infra & Recycling, Bouwend Nederland Academy, De Beijer Groep BV, Teeuwissen Rioolreiniging, Coldmix, Reflectielijnen Van Velsen, Provincie Overijssel, Wirtgen Nederland, Van Der Flier, Traffic Service Nederland, Pelican Rouge, Reinteninfra, Meeùs Bouw & Infra, JobTrans, Freesmij, Multicell, Esha Infra Solutions, Struyk Verwo Infra, Visser Assen, Roelofs, Handelsonderneming Veluwenkamp, GPS-Buddy, GWW Totaal, Van Der Spek Vianen BV, Van der Wiel Holding BV en Renault.
 
De Veiling voor KiKa is een initiatief van Bouwend Nederland, Infra Relatiedagen en Ritchie Bros. Auctioneers.

 


ludieke veilingludieke veiling