Communicatie software Groen, Grond en Infra

Reesink Construction Equipment (RCE) verkrijgt het importeurschap BOMAG

Publicatiedatum: 30-11-2017 11:10

BOMAG is de absolute marktleider op het gebied van verdichtingsmaterieel. De firma is gevestigd in Boppard (Duitsland) en is onderdeel van de FAYAT Groep sinds 2005 en produceert onder andere trilplaten, walsen en asfaltfrezen. BOMAG al meer dan 60 jaar een begrip in de grond, weg en waterbouw.

VerdichtingsmaterieelVerdichtingsmaterieel

Reesink Construction Equipment (RCE) verkrijgt per 1 december 2017 het importeurschap BOMAG. De voeging van het merk BOMAG betekent: Continuïteit BOMAG in Nederland gewaarborgd. Verkoop, Parts en service vanuit de vijf vestigingen van de Kemp Groep en Hans van Driel in Nederland. Bredere internationale ondersteuning vanuit de Belgische vestigingen van ook De Bruycker. Al 60 jaar BOMAG distributeur in België. Uitbreiding en versterking van het complete productgamma van Reesink Construction Equipment in de Benelux met een A-merk.

De aangekondigde staking van activiteiten van RoAd Benelux in Barneveld heeft de weg vrij gemaakt voor de onderhandelingen over de overname van de distributierechten van BOMAG in Nederland. Voor BOMAG is Reesink een logische keuze mede door recente overname van De Bruycker. De nauwe banden tussen de Belgische ondernemingen (De Bruycker en Kemp | Hamme BVBA) en de Nederlandse ondernemingen (Hans van Driel en de Kemp Groep) zullen zorgen voor een nog betere marktpositie van BOMAG in de Benelux.

Gerrit van der Scheer (CEO Royal Reesink N.V.): “Wij zijn als Royal Reesink continue bezig om onze positie verder te versterken. Met de toevoeging van een merk als BOMAG aan het productenpallet van Reesink Construction Equipment zetten wij weer een mooie stap om een zeer belangrijke speler te worden en te zijn in deze markt. Naast A-merken als Atlas, Kobelco en Schaeff past een merk als BOMAG natuurlijk uitstekend.” Ben Kemp (Strategic Advisor Royal Reesink N.V.): “Het ligt natuurlijk voor de hand dat wij als Reesink organisatie ook de distributierechten van BOMAG voor de Nederlandse markt naar ons toe wilden trekken. In België is de combinatie van merken Kobelco en BOMAG al jaren succesvol. De Kemp Groep en Hans van Driel hebben al meerdere malen bewezen om nieuwe producten succesvol aan hun leveringsprogramma’s toe te kunnen voegen. Dat zal in combinatie met de juiste expertise vanuit de voormalige distributeur zeker lukken.”

Andre de Vor (directeur RoAd): “Helaas hebben wij moeten besluiten om onze activiteiten per 1 maart te moeten staken. Er was ons veel aan gelegen om ons merk BOMAG bij de juiste partij onder te brengen. Niet alleen om de goede relatie met BOMAG als leverancier maar ook voor de BOMAG eindgebruikers. Ik ben ook verheugd met het feit dat verschillende medewerkers die actief zijn voor BOMAG inmiddels hun weg naar de nieuwe distributeur hebben gevonden.” Stefan Karbach (Sales Manager Europe): “Wij zijn als BOMAG zeer verheugd met Royal Reesink als nieuwe partner. De professionele organisatie geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst. Daarnaast zijn wij blij dat dit hele traject in goed overleg is gegaan met RoAd, waarmee wij sinds 1994 een prima samenwerking hebben gehad. We zijn ervan overtuigd dat ons merk nu in Nederland en België optimaal vertegenwoordigd is.”


Reesink Construction Equipment (RCE) verkrijgt het importeurschap BOMAGReesink Construction Equipment (RCE) verkrijgt het importeurschap BOMAG