Communicatie software Groen, Grond en Infra

9 en 10 februari Bouwvoertuigenevent bij ROGAM-vestiging Bergschenhoek

Publicatiedatum: 08-02-2018 11:10

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari aanstaande staat de ROGAM-vestiging in Bergschenhoek volledig in het teken van het Bouwvoertuigenevent. Samen met opbouwbedrijven Veldhuizen en HYVA laat de Mercedes-Benz truckdealer zien welke maatwerkoplossingen het voor de bouwbranche biedt.

BouwvoertuigeneventBouwvoertuigenevent

Tijdens het evenement kunnen bouwondernemers en andere geïnteresseerden kennismaken met maar liefst 20 speciaal geconfigureerde Mercedes-Benz modellen. En daar is zelfs een echte primeur bij: de Actros 6x2 bakwagen met haakarmsysteem in Wide Spread configuratie.

Het Bouwvoertuigenevent van ROGAM toont aan dat Mercedes-Benz maatwerk biedt voor een branche waarin het uiterste wordt gevraagd van mens en machine. Dat begint met een compleet gamma van specifiek voor de bouwbranche ontwikkelde voertuigen: van Fuso en Atego via Arocs en Arocs SLT tot en met Actros en Zetros. Deze modellen zijn om te beginnen leverbaar met keuze uit een groot aantal motor- en chassis-configuraties. Daar komt nog eens bij dat gespecialiseerde om-/opbouwbedrijven als Veldhuizen uit Groenekan en HYVA uit Bergschenhoek ook zeer individuele en branchespecifieke wensen en eisen kunnen invullen.

Op het ROGAM Bouwvoertuigenevent zijn de nieuwste Mercedes-Benz modellen te zien, waaronder de specifiek voor de Nederlandse markt ontwikkelde Arocs 6x2 (31,5 ton) en de Arocs 8x8 configuratie voor 46 ton. Een echte primeur is de Actros 6x2 bakwagen met haakarmsysteem in ‘Wide Spread configuratie’. Tijdens het evenement is er ook aandacht voor innovatieve Mercedes-Benz technologieën zoals hydraulische voorwielaandrijving (HAD) en het ServoTwin stuursysteem, dat zeer precies en licht sturen mogelijk maakt, vooral voor trucks met twee sturende assen. Veldhuizen is ROGAM-partner en de vaste ombouwspecialist voor Mercedes-Benz. Het bedrijf uit Groenekan laat op het Bouwvoertuigenevent onder meer de veelzijdige mogelijkheden van aangepaste asconfiguraties zien. HYVA uit Bergschenhoek focust op hydraulische systemen voor onder meer kippers en kraanwagens en kan daarmee zeer bijzondere wensen en eisen voor gespecialiseerde (bouw)bedrijven invullen.

Op het Bouwvoertuigenevent zijn de nieuwste Mercedes-Benz trucks voor de bouwbranche niet alleen te zien, maar ook te beleven. Zo is het mogelijk om de nieuwe PowerShift 3-transmissie van de Arocs te testen op een speciaal aangelegde zandbaan. En op een speciaal 12 km lang parcours zijn nog eens 10 voertuigen te beproeven, ook off-road. Op 9 en 10 februari is er bovendien een pendeldienst tussen ROGAM en HYVA. Speciaal voor deze dagen stelt de ombouwspecialist de montagehal open voor alle geïnteresseerden. Omdat er op het bouwvoertuigenevent zo veel is te zien en te beleven, is er een gezellige tent waar bezoekers ervaringen kunnen uitwisselen of even kunnen uitrusten. Dankzij de eveneens aanwezige foodtruck zijn een hapje en een drankje daarbij altijd onder handbereik.

Het ROGAM Bouwvoertuigenevent is op 9 februari gratis te bezoeken van 13.00-22.00 uur en op 10 februari van 07.00-17.00 uur. Voor de navigatie: ROGAM Bergschenhoek, Bergweg-Zuid 102, 2661 CV Bergschenhoek.

www.rogambouwvoertuigenevent.nl
www.veldhuizen.nl

9 en 10 februari Bouwvoertuigenevent bij ROGAM-vestiging in Bergschenhoek9 en 10 februari Bouwvoertuigenevent bij ROGAM-vestiging in Bergschenhoek