Communicatie software Groen, Grond en Infra

Hitachi ZX300LC-6 met super long front doelmatige oplossing voor Küper Transport

Publicatiedatum: 19-06-2018 09:33

Een graaf- en transportbedrijf heeft een Zaxis-6 graafmachine met super long front (zie video) aangeschaft voor werk aan een langlopend project in een steenfabriek bij Pannerden in het oosten van Nederland. De Hitachi ZX300LC-6 voor speciale toepassingen is in oktober 2017 geleverd aan Küper Transport. Het bedrijf koos voor deze machine om de juiste mix van grondstoffen te kunnen realiseren in een van de Nederlandse fabrieken van Wienerberger AG, de grootste baksteenproducent ter wereld.

Efficiënt proces
De eerste fase van het proces bestaat uit de aanleg van een stapel van 200 x 28 x 0,5 m van verschillende grondstoffen, zoals diverse soorten klei, lavasteen en zand, die worden aangevoerd door de vrachtwagens van Küper Transport. Het grote bereik van het super long front (15 meter) wordt benut om elke lading tot een gelijkmatige laag te schrapen en te nivelleren. Wanneer alle lagen gereed zijn, wordt de ZX300LC-6 vervolgens ingezet om de verschillende grondstoffen volgens de specificaties van Wienerberger te mengen om er bakstenen van te maken.
Terwijl hij van de ene naar de andere kant van de 28 meter brede grondstoffenstapel rijdt, schept machinist Davey Heimen behendig 5-10 cm van elke laag. Hij schraapt van boven tot de onderkant van de stapel voordat hij het mengsel naar de machine met super long front trekt. De bak wordt dan schuin rechts van de graafmachine geleegd, zodat de rupsen de grondstoffen plat kunnen rijden en de cyclus kunnen voltooien terwijl het proces herhaald wordt en de machine over de bovenkant van de stapel rijdt.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
Küper Transport is in 1938 opgericht door de grootvader van de huidige eigenaar Remaldo Küper en werkt al meer dan 40 jaar bij de fabriek van Wienerberger. Het in Spijk gevestigde bedrijf kocht de ZX300LC-6 met super long front, een kettingbak van 1.450 liter, verlengde garantie en een servicecontract bij HCM NL, de Nederlandse dealer van Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME).
Küper Transport doet al jaren zaken met HCME en kocht zijn eerste Hitachi 32 jaar geleden. “Hitachi bouwt een geweldige graafmachine met een sterke prijs-kwaliteitverhouding”, aldus Remaldo. “Volgens mij is alles wat in Japan wordt ontwikkeld en gebouwd perfect, vooral ook door het uitstekende onderhoud en de goede service van HCME hier in Nederland.”
De belangrijkste criteria die Küper Transport hanteerde bij het investeringsbesluit over deze machine, waren het merk, de prijs en de kwaliteit. “We hebben in dit geval drie machines bekeken”, zegt Remaldo, “maar we waren direct onder de indruk van de eigen oplossing van Hitachi en het hijsvermogen van dit model met zijn reikwijdte van 15 meter.
“We gebruikten voorheen een conventionele machine voor dit project, maar sommige grondstoffen moesten we twee keer zo vaak opgraven, wat ons meer tijd, brandstof en dus geld kostte. Ter vergelijking: we kunnen nu 15 liter per uur besparen en onze normale cyclus 30% sneller uitvoeren dan vroeger.
“De ZX300LC-6 is de perfecte machine voor deze klus. Hij is ook in deze moeilijke omstandigheden heel stabiel, compact en licht. Hij is makkelijk te verplaatsen en zakt niet in de grond weg. Hitachi heeft ook een technisch voordeel ten opzichte van andere merken. Dankzij het hydraulische systeem TRIAS II wordt slechts een van de drie pompen gebruikt voor het draaimechanisme. Dus als de machine tegelijkertijd draait en heft, is er geen vermogensverlies.”


Stabiel en comfortabel
Machinist Davey Heimen is ook onder de indruk van de bruikbaarheid van de nieuwe machine: “Hij is heel soepel en stabiel en goed te bedienen. Dat geldt vooral bij het afvlakken en nivelleren van de grondstoffen bij maximale reikwijdte.
“Ik kan ook sneller werken omdat ik de machine verder weg kan zetten van de plaats waar de grondstoffen uit de vrachtwagens gestort worden dan bij een conventionele machine mogelijk is. Bovendien kan ik de hele tijd op dezelfde plek blijven omdat alles wat ik moet doen in één beweging te doen is.
“De cabine is heel comfortabel met stoelverwarming, klimaatbeheersing en een uitmuntend zicht in alle richtingen, wat ontzettend belangrijk is bij dit precisiewerk. Ook kan ik met het super long front één uur per dag besparen bij het schrapen en mengen van de grondstoffen.”