Communicatie software Groen, Grond en Infra

CATERPILLAR PRODUCEERT 40.000E GROTE BULLDOZER

Publicatiedatum: 26-11-2018 10:30

In oktober kwamen vertegenwoordigers van Caterpillar inc., Finning Canada en Teck Resources Limited (teck) bijeen in East Peoria, Ill. Om te vieren dat de 40.000e cCt grote bulldozer van de productielijn kwam rollen. De huidige grote bulldozers van cat zijn essentieel voor de wereldwijde identiteit van Caterpillar en bestaan onder meer uit de modellen D9, D10 en D11.

De traditie van de Cat® grote bulldozer begon iets meer dan 40 jaar geleden met de revolutionaire verhoogde sprocket en het nieuwe onderwagenontwerp dat destijds ongekend was voor bulldozers. De baanbrekende afgeveerde onderwagen met hoge aandrijving paste zich beter aan de ondergrond aan dan de standaard ovale rupsen. Hierdoor werd de tractie van de machine verbeterd, de levensduur van de onderwagen verlengd en het comfort van de machinist verhoogd.

Greg Helper, productmanager voor grote bulldozers, merkte met betrekking tot het belang van de mijlpaal van de 40.000e grote bulldozer voor Caterpillar, het volgende op: "Caterpillar heeft de bulldozer getransformeerd met de invoering van de afgeveerde onderwagen met verhoogde aandrijfsprocket. Door deze innovatie en de lange geschiedenis van andere innovaties, bepaalden Cat grote bulldozers de norm voor efficiëntie, productiviteit en duurzaamheid. Deze kenmerkende machines zijn nog steeds bepalend voor wie we zijn en spelen een belangrijke rol in het bouwen van een betere wereld."

Tijdens de ceremonie die op 25 oktober werd gehouden, overhandigde Denise Johnson, president-directeur bij Caterpillar en verantwoordelijk voor Resource Industries, de sleutels van de 40.000e grote bulldozer aan Louis DeLuca, directeur toeleveringsbeheer bij Teck. Bij de viering waren ook medewerkers van Caterpillar aanwezig uit Building SS, het gebouw waar alle 40.000 Cat D9, D10 en D11 bulldozermodellen zijn geproduceerd. Al meer dan 10 jaar is Teck een van de grootste wereldwijde klanten voor Cat grote bulldozers. De 40.000e grote bulldozer, een D11T van 102.058 kg (225.000 lb), zal worden ingezet in de regio Elk Valley bij Sparwood in British Columbia, waar het bedrijf kolen voor de vervaardiging van staal ontgint op vijf mijnbouwlocaties.

"Deze mijlpaal is niet alleen belangrijk vanwege het enorme aantal machines dat Cat heeft verkocht, maar ook omdat deze kenmerkend is voor de talloze langdurige en voor beide partijen gunstige zakelijke relaties die zijn aangegaan met klanten als Teck," aldus Hepler. "We zijn vereerd om dit resultaat samen met Teck te vieren en dankbaar dat de mijnen in Elk Valley al sinds 1992 rekenen op Caterpillar, Cat apparatuur en hun dealer, Finning Canada, om de productiedoelen van Teck te bereiken."

Teck, wereldwijd de tweede maritieme exporteur van kolen voor de vervaardiging van staal, heeft momenteel een groot aantal Cat bulldozers in bedrijf. Elk van deze productieve machines wordt tot wel 7000 uur per jaar in de mijnen ingezet. De nieuwste D11T van Teck wordt gebruikt voor productiedozeren, ondersteuning in losgebieden, ondersteuning van mijnbouwshovels en de aanleg van transporttrajecten.

Deze bijzondere D11T is uitgerust met een krachtige Cat C32-motor met een vermogen van 850 hp, die tot 900 kubieke meter los materiaal per uur kan verplaatsen. Zelfs in de veeleisende, productieve toepassing van Teck Coal kan het materiaal dankzij de krachtige, efficiëntie aandrijflijn voor lagere kosten per ton worden verplaatst. Het solide hoofdchassis is ontworpen voor meerdere revisies en de laagste totale eigendomskosten. Talloze standaard en optionele Cat technologieën, waaronder VIMS™ 3G, automatische bladondersteuning (ABA: Automated Blade Assist), geavanceerde automatische schakelbediening (EAS: Enhanced Auto Shift) en het Advisor-bewakingssysteem (AMS: Advisor Monitoring System), verbeteren de bedrijfsefficiëntie, bevorderen een veilige werking en verlagen de kosten.

"We zijn er heel trots op dat we deze mijlpaal met Caterpillar en onze vaste klant Teck kunnen vieren. De D11T is namelijk een echt werkpaard in het machinepark van producten die we onderhouden en verkopen en wordt door onze mijnbouwklanten intensief gebruikt en zeer gewaardeerd," aldus Allan Potzold, filiaalmanager van Finning Canada voor Elk Valley. "We bieden onze klanten graag toonaangevende service en innovatieve oplossingen om hun apparatuur ingeschakeld te houden en te zorgen dat deze topprestaties blijft leveren. We zijn vereerd dat de 40.000e bulldozer hier in Elk Valley aan het werk zal worden gezet."