Communicatie software Groen, Grond en Infra

Aanhoudingen na machinediefstallen

Publicatiedatum: 29-09-2004 11:31
De recherche (daderteam) op de NW Veluwe heeft met de aanhouding van twee mannen al meer dan 28 misdrijven opgelost


De mannen - een 21 jarige man uit Barneveld en een 29 jarige man uit Ermelo - worden verdacht van diefstallen en oplichting in de periode tussen september 2003 en juni 2004. Er werden kostbare goederen gestolen, gehuurd of gekocht zonder deze terug te brengen of te betalen. De twee mannen zitten nog in voorarrest.

Met de aanhouding van de twee verdachten - eind juni - startte voor een rechercheteam een onderzoek, waarin soms niet alledaagse goederen bleken te zijn gestolen of via oplichting te zijn verkregen. De verdachten hadden hun zinnen onder meer gezet op shovels, een graafmachine, een landbouwtrekker, een aggregaat, een speedboot en dure gereedschappen. Verder kwamen in het onderzoek de diefstal/ oplichting van een plasma-tv, een caravan, laptops, een LCD-scherm met beamer, gereedschappen waaronder een lasapparaat en een trilplaat naar boven.

De drie shovels, een graafmachine en een trailer met speedboot werden teruggevonden tijdens het onderzoek en zijn inmiddels aan de rechtmatige eigenaar teruggegeven. De feiten werden onder meer gepleegd in Harderwijk, Ermelo, Putten, Elburg, Nunspeet, Elspeet, Apeldoorn, Eerbeek, Didam, ’s Heerenberg, Doetinchem, Gaanderen en ook een ondernemer in Tilburg en Rotterdam raakten gedupeerd. De totale waarde van de betreffende goederen, die niet zijn teruggevonden wordt geschat op ruim 30.000 euro.

In verband met dit onderzoek zijn naast de beide hoofdverdachten nog 7 andere verdachten uit de regio gehoord, wegens heling dan wel betrokkenheid bij strafbare feiten. Zij zijn na het opmaken van een proces-verbaal in overleg met de officier van justitie op vrije voeten gesteld. De beide hoofdverdachten zitten nog in voorarrest en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Harderwijk, 28-09-2004.