Communicatie software Groen, Grond en Infra

Bobcat lanceert eerste 1 tons elektrische minigraafmachine

Publicatiedatum: 12-03-2019 18:55

Op de Bauma 2019 lanceert Bobcat de nieuwe E10e elektrische minigraafmachine, de eerste commercieel verkrijgbare, volledig elektrische zero tail swing (ZTS) minigraafmachine in de klasse van één ton. De nieuwe E10e heeft geen uitstoot en een geluidsarme werking. Met een breedte van slechts 72 cm. kan de machine gemakkelijk door standaardformaat deuren en in en uit liften, waardoor hij ideaal is voor binnentoepassingen zoals sloop- en kelderbouw.

Werkzaamheden binnenshuis

Aan het uitvoeren van binnenwerk, zoals sloop- of graafwerkzaamheden in gebouwen en kelders worden specifieke eisen gesteld. Tot nu toe was er geen standaard OEM-oplossing voor dit soort werk. Veel taken moesten handmatig worden uitgevoerd met minder effectieve gereedschappen of met aftermarket conversies zoals machine-aanpassingen door derden (die vaak niet aan de gewenste normen voldeden). De nieuwe E10e is een doorbraak op dit gebied.

Volledige werkdag

Op basis van klantonderzoeken heeft Bobcat de accu geoptimaliseerd om voldoende capaciteit te bieden voor de typische werkpatronen. Met behulp van een externe snellaadfunctionaliteit kan de E10e bij gebruik met normale werkpauzes gedurende een volledige werkdag (8 uur) functioneren en binnen 2,4 uur volledig worden opgeladen.

Verbazingwekkend compact

Naast de gemakkelijke toegang tot de werkplek dankzij de intrekbare onderwagen, die de breedte reduceert tot slechts 710 mm, vergemakkelijkt de geïntegreerde inklapbare TOPS (Tip Over Protective Structure) de doorgang door openingen met een lage stahoogte, voor werk in gebouwen en in kelders.

Zodra de graafmachine is geplaatst en klaar is voor het werk, kan het onderstel van de E10e worden uitgeschoven tot 1100 mm, voor maximale stabiliteit in alle werkomstandigheden. De minimale breedte van de E10e maakt een uitstekende wendbaarheid in krappe ruimtes mogelijk, terwijl het ZTS-ontwerp een bijkomend voordeel is bij het werken in krappe ruimtes.

Meer veiligheid en comfort

Een grijpstang biedt hulp bij het in- en uitstappen wat ook gemakkelijker gemaakt wordt dankzij de volledig open, vlakke ruimte voor de voeten in het bedieningsstation.

Het ontwerp van de E10e zorgt ervoor dat de giekverstelling de voeten niet kan bereiken en biedt maximale bescherming in dit gebied. De veiligheid en het comfort van de bestuurder worden verder verbeterd door de volledig inrolbare veiligheidsgordel van de E10e. De linker- en rechterconsole van de E10e, die tevens dienst doen als armsteunen, moeten beiden in de onderste stand worden vastgezet om de machine te kunnen bedienen. De plaats van de joysticks op de E10e kan aan de individuele bestuurder worden aangepast.

Bron: