Communicatie software Groen, Grond en Infra

New Holland, aangenaam

Publicatiedatum: 14-12-2004 19:09
Begin 2005 zullen de namen Fiat-Kobelco, Orenstein & Koppel en Kobelco in Europa verdwijnen. De nieuwe merknaam wordt New Holland.

Een ontwikkeling die al langer in de lucht hing omdat het zogenaamde multimerkenbeleid van CNH (Case New Holland) niet succesvol is gebleken. Na het afscheid van Hitachi en de nieuwe alliantie met Kobelco hoopte CNH op eenzelfde prominente plaats op de ranglijst van grootste fabrikanten van bouwmaterieel maar dat wilde maar niet lukken.

De een beweert dat dat komt omdat Hitachi zijn marktaandeel goed heeft vastgehouden, bijvoorbeeld in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk terwijl de ander juist meent dat de versnippering van aandacht - en de daarmee gepaard gaande onduidelijkheid - voor de verschillende merken O&K, Fiat-Kobelco, Kobelco en New Holland - CNH parten begon te spelen.

Hoe moeilijk was het niet om in Nederland de drie merken onder een dak te krijgen? Daarom gaat men vanaf eind januari verder met twee merknamen: New Holland en Case en beide merken beschikken over eigen distributie-organisaties, ook in de Benelux. Naar verwachting worden de machines geel van kleur. Alleen de machines die uit de Kobelco fabrieken komen (minigravers, binnendraaiende midi's en enkele grote modellen graafmachines) zullen de naam New Holland Kobelco dragen. Alle andere machines gaan New Holland heten.

Over de gewijzigde distributie voor de Beneluxlanden hopen we u op korte termijn te kunnen informeren.