Communicatie software Groen, Grond en Infra

Rally Dakar voor Trucks (7 en 8)

Publicatiedatum: 08-01-2005 15:12
7e Etappe: Zouért - Tichi, bestaande uit een verbindingsrit: 9 km en een tijdrit: 660km. Totaal: 669km.

08 januari 2005: De 7e etappe van Zouérat naar Tichit van gisteren was een ware uitputtingsslag voor mens en machine. Een special vol gaten, bulten en vooral veel kamelengras. Door de bijkomende zandstorm en tekort aan brandstof slaagden veel deelnemers er niet in tijdig het bivak te bereiken. Bij Hans Stacey verliep het grootste deel van de special nagenoeg zonder problemen en stond een lange tijd op een 2e en 3e plaats in het klassement. Echter rond 1.00u vannacht strandde de MAN truck op slechts 5 km afstand van Tichit.

Bij het overkomen van een zandduin, moest Hans Stacey de truck omgooien om te voorkomen een ravijn in te rijden. De truck had, net op dit ongelukkige moment, onvoldoende brandstof om de truck volledig om te krijgen en uit het zand te trekken. Het team is de hele nacht met man en macht bezig geweest de truck los te krijgen. De truck stond op een dusdanig benarde positie vast dat het te riskant was de cabine terug in te gaan. Rond 14.00u vanmiddag kwam er hulp van een achtergebleven truck en wist het team de truck los te krijgen. Hierdoor liep Hans een achterstand van zeker 12 uur op.

Als reactie op de dramatisch verlopen 7e etappe van Zouérat naar Tichit is de oorspronkelijk 8e etappe van vandaag van Tichit naar Tidjika door de organisatie geannuleerd. De finishtijd voor de 7e etappe in Tichet is uitgesteld en werd vandaag officieel om 13.30u gesloten. Degene die zich voor morgenochtend nog in Tidjika meldt, mag nog in het klassement meerijden, maar krijgt een tijdstraf van 9 uur. Het team is inmiddels aangekomen in het bivak in Tidjika. Na een paar uur nachtrust hoopt het team morgenochtend weer vol goede moed aan de start te verschijnen. Als hoeveelste truck het team zal starten is nog niet bekend.

En dan nog een nagekomen bericht:
De hoofdsponsors van het team Exact Software/ MAN hebben zojuist bekend gemaakt dat zij 1 euro per verreden kilometer van Hans Stacey storten op giro 555. Indien Hans Stacey de finish in Dakar bereikt betekent dit een bedrag van 9039 euro. De teller staat vandaag in ieder geval al op 3485 euro. Het initiatief werd mede gevoed door het toevallige feit dat Hans Stacey met startnummer 555 rijdt. Beide sponsors Exact Software en MAN wilden niet voorbij gaan aan de verschrikkelijke ramp in Azië.