Communicatie software Groen, Grond en Infra

Giraf Track op Bauma 2010

Publicatiedatum: 19-03-2010 13:20
De Giraf Track roterende verreiker op rupsen is nu beschikbaar als GT580B met standaard bovenwagen of GT580-3C met cabine, beide met bediening volledig via radiosturing. Een nieuwe optie is het VBLADE bulldozerblad voor verankering en scheefstandcompensatie op zeer steile hellingen, beschikbaar op beide modellen.
VBLADE bulldozerbladVBLADE bulldozerblad

De Giraf Track op Bauma 2010 is de GT580B met optie VBLADE voor Airnace SA, een Zwitsers verhuurbedrijf. Deze is te zien met de ultragrote, 13m brede werkkooi voor het monteren van binnendozen, alsook met een 2,5m werkkooi met vrachtwagenkraan en 950kg nuttige last voor het plaatsen van glasgevels.

Op basis van een Caterpillar rupsonderstel en een beproefde 16.0m telescoopmast etaleert Giraf Track de stabiliteit en mobiliteit op alle terrein van een graafkraan, zelfs met last aan de arm, en dit in combinatie met de flexibele inzetbaarheid van een verreiker/hoogtewerker. Er is een ruim palet van accessoires en super formaat, super capaciteit werkkooien voor veelzijdig heffen, manipuleren en verplaatsen van lasten. Het ontwerp gebruikt machinegewicht (16,5 ton) en een zeer laag zwaartepunt om afstempelen compleet overbodig te maken. Giraf Track heeft een maximale hefcapaciteit van 3,8 ton, maximaal horizontaal bereik van 16.0m en maximum werkhoogte van 17,8m met werkkooi (20m indien werkkooi op jib). Giraf Track en alle accessoires zijn volledig CE gecertificeerd.

De Giraf Track kan ook bogen op een aantal unieke eigenschappen met betrekking tot het werken op hellingen en de laadcapaciteit van werkkooien. Zo komt men tegemoet aan niche toepassingen en taken die buiten het bereik van conventionele roterende verreikers en hoogwerkers liggen.

Giraf Track rijdt op praktisch ieder talud en werkt zonder beperking op hellingen tot 7° (12%). Met het optionele VBLADE bulldozerblad, voor verankering en scheefstandcompensatie op zeer steile hellingen, biedt de machine een bijkomende vlakstelling van 12° (21%), waardoor men kan werken bij een unieke 19° (34%) scheefstand, ideaal voor moeilijke taken op ruw terrein.

De ruime keuze aan speciale werkkooien voor Giraf Track, met extra ruimte en capaciteit, zwenk- en hefmogelijkheden, verbetert sterk de efficiëntie van specifieke constructie taken. Voor binnendozen bestaat een 7m (uitschuivend tot 13m) brede kooi met 500kg nuttige last en bijkomend 250kg capaciteit voor personen. Die is snel te wisselen voor een kooi van 2.5m, eventueel uitschuifbaar tot 4,5m, compleet met afneembare galg en 500kg lier, dit voor het plaatsen van isolatie en verticale wandpanelen. Glas en zware panelen worden ideaal behandeld met een andere 2.5m kooi, voorzien van een onafhankelijk zwenkende Palfinger vrachtwagenkraan met 950kg hefvermogen.

Beschikbaar zijn ook de gebruikelijke verreiker accessoires zoals palletvorken, lieren, (telescopische) jibs, en bakken alsook meer gespecialiseerde voor inspectie onder bruggen of toepassingen in verankering van hellingen naast snelwegen en sporen.

www.giraftrack.com

Giraf Track roterende verreiker op Bauma 2010Giraf Track roterende verreiker op Bauma 2010