Communicatie software Groen, Grond en Infra

2e Caterpillar 345DL voor Boskalis

Publicatiedatum: 09-02-2011 09:25
Boskalis Nederland heeft in de eerste week van februari de tweede rupsgraafmachine type 345DLvan Caterpillar afgeleverd gekregen door Pon Equipment, importeur en dealer van Caterpillar.
Cat 345DL rupskraanCat 345DL rupskraan

Boskalis had al een Caterpillar 345DL en heeft opnieuw gekozen voor deze machine. Dit door de tevredenheid over de productie en kwaliteit van de machine. Daarnaast is de Caterpillar 345DL de grootste, nog makkelijk, te transporteren machine over de Nederlandse wegen.

Technische inspecteur van Boskalis bv, Stefan Kolijn, was naast de vaste machinist Cees Vis, aanwezig bij de aflevering op de Maasvlakte. Hier zal de Caterpillar 345DL voorlopig grondverzetwerkzaamheden uitvoeren ten behoeve van de bouw van kademuren. Demonstrateur en inspecteur, Gert Ploeg van Pon Equipment, geeft bij de aflevering nog een aantal adviezen.

Op wens van Boskalis zijn er nog extra aanpassingen gedaan door Pon Equipment om de machine maximaal te kunnen inzetten. Zo is ‘af fabriek’ een voorbereiding ten behoeve van het GPS-systeem gemonteerd met hoeksensoren op de graafarm en lepelsteel én een positiesensor in de bakcilinder.
Door ‘Trimble’ is het GPS-systeem uiteindelijk compleet gemaakt en ingeregeld. Met deze GPS-besturing zal de Caterpillar 345DL ingezet worden voor het graven van watergangen, maken van dijken en andere werkzaamheden.

Naast de GPS-besturing is er voorbereiding gedaan voor een overdruk installatie, beschikt de machine over H.I.D.-verlichting, is een ‘Verachtert’ hydraulische snelwissel gemonteerd en een twin smeer systeem wat zorgt voor centrale vet smering. Tot slot is de machine geheel in de huisstijlkleuren van Boskalis gespoten, zodat ook deze Caterpillar machine mooi aansluit bij de rest van de vloot van Boskalis.

www.boskalisnederland.nl
www.pon-cat.com/nl

Caterpillar 345 DL rupsgraafmachine voor Boskalis NederlandCaterpillar 345 DL rupsgraafmachine voor Boskalis Nederland