Communicatie software Groen, Grond en Infra

3-in-1 Leveller voor De Looff uit Hendrik Ido Ambacht

Publicatiedatum: 27-04-2011 07:35
Recent heeft Feike de Looff Machineverhuur uit Hendrik-Ido-Ambacht zijn Ahlmann zwenklader AZ 150 uitgerust met een nieuwe Ahlmann 3-in-1 Leveller.
Ahlmann levellerAhlmann leveller

Als je al jaren met een shovel - hoofdzakelijk - in de grond-, water- en wegenbouw werkzaam bent, weet je als geen ander wat er zich in de praktijk afspeelt. Feike de Looff Machineverhuur uit Hendrik-Ido-Ambacht is een dergelijk bedrijf.

Enkele jaren terug begon Feike als zzp'er met een Ahlmann zwenklader AZ 150 voor zich zelf. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het egaliseren van zand- en puinbanen, bijrijden van materialen, het uitrieken van straatklinkers, het leggen van rijplaten en het vegen van bedrijfsterreinen en wegen. Naast de puinbak heeft hij een groot aantal andere uitrustingsstukken tot zijn beschikking, zoals een dichte bak, palletvorken, hydraulische stenenklem, schudbak, veegmachine en een schuifframe. Recent is het aanbod opnieuw uitgebreid met de investering in een nieuwe Ahlmann 3-in-1 Leveller.

De nieuwe leveller - wat ook wel laserbord genoemd wordt - werd onlangs ingezet om baan te maken op het werk van BAM-Nootenboom in Wateringen. Een van de redenen om de 3-in-1 leveller aan te schaffen is omdat de regels rond het straatwerk steeds verder aangescherpt worden. Ook het thema machinaal bestraten in super actueel. Baanmaken is dan ook geen enkel probleem meer en om het afwerkingsniveau nog verder te vergroten is bij de leveller een balk gekocht waarmee tonrondte kan worden aangebracht.

Omdat de Ahlmann 3-in-1 leveller is uitgerust met een systeem dat zowel vooruit als achteruit kan werken, waardoor het optimaal gebruikte kan worden in zowel zand- als puinbanen. De aanwezige glijplaat heeft tevens een verdichtende werking en kan dienst doen als schepbak. Zo kan gemakkelijk bij het begin van iedere baan een rug zand worden neergelegd en vervolgens meegenomen worden. Voor een goed afwerkingsresultaat is het van belang dat er steeds voldoende materiaal voor het blad zit.

'Als je er mee bezig bent wil je gewoon niet anders meer.' aldus Feike. Door met de schepbak van de 3-in-1 leveller extra zand neer te gooien heb je er geen tweede machine bij nodig of is het niet nodig om even een bak aan te koppelen.

www.ahlmann.nl
www.laserbord.nl

3-in-1 Leveller voor Feike de Looff Machineverhuur uit Hendrik Ido Ambacht3-in-1 Leveller voor Feike de Looff Machineverhuur uit Hendrik Ido Ambacht