Communicatie software Groen, Grond en Infra

Van Mourik Beekbergen uit Lieren

Publicatiedatum: 05-10-2011 08:30
Van Mourik ziet toekomst Entreeding.com positief Wim van Mourik, directeur van het gelijknamige familiebedrijf in Lieren, onder de rook van Apeldoorn, is dagelijks in het hart van de bijna vijftig jaar bestaande onderneming te vinden. Telefoontje komen bij hem binnen, calculaties maakt hij zelf en ook de planning behoort tot zijn dagelijkse taken.
Van Mourik BeekbergenVan Mourik Beekbergen

In ons gesprek met Wim over Entreeding.com wordt al snel duidelijk dat de gsm een groot deel van zijn dag invult. “Ondanks alle moderne hulpmiddelen, maak ik inderdaad nog steeds veel gebruik van de mobiele telefoon. Die beschikt tegenwoordig over steeds meer functies, waardoor hij nog breder inzetbaar is. Dagelijks plan ik het werk van de 15 eigen mensen en ons machinepark. Wordt er meer capaciteit gevraagd, zorg ik voor de juiste invulling. Daarbij werk ik allereerst met de bedrijven waar wij al een lange band mee hebben en die precies weten wat er van ze verlangd wordt.

Ons werk is duidelijk anders dan toen mijn vader in 1963 het bedrijf opzette. Destijds was het een agrarisch loonbedrijf, langzaam maar zeker zijn wij overgestapt naar het grijze segment. Wij zijn ons gaan specialiseren in de verhuur van machines en medewerkers voor werkzaamheden in groen, grond en infra.  Onze opdrachtgevers zijn nu gemeenten, waterschappen, cultuurtechnische bedrijven, maar ook wegenbouwers. Die verandering in het werk heeft zeker consequenties gehad op de samenstelling van het materieelpark. Wij zijn ons meer gaan toeleggen op graafmachines. Verder is de basistractor hetzelfde gebleven, maar zijn de aanbouwmachines zijn veranderd.

Binnen 30 seconde reactie op een vraag
Voor velen is Wim van Mourik de spin in het web waar het gaat om de dagelijkse planning van de werkzaamheden. Hij maakt daarbij al een jaar of vijf gebruik van Entreeding.com. “Zeker wanneer mijn vaste opdrachtgevers vragen om een werk in een ander deel van het land uit te voeren maak ik gebruik van de website. Grotere afstanden met je eigen materieel afleggen is niet zinvol, wanneer je iemand in die omgeving hebt die het op dezelfde goede manier kan doen. Soms schiet je gelijk een naam in het hoofd en dan bel je, maar is dat niet het geval zoek ik via de Entreeding.com site en dan kom je al snel bekende namen tegen van bedrijven die in die omgeving aan de slag willen en kunnen. Mocht ik er op die manier niet uitkomen, plaats ik een vraag op Entreeding.com. Dat doe ik overigens ook wanneer ik in mijn eigen werkgebied meer machines nodig heb dan ik op dat moment beschikbaar heb.” Daarmee bespaart Van Mourik tijd en voorkomt veel onnodig bellen. Zeker, omdat hij meestal binnen een seconde of dertig na het uitzetten van zijn verzoek al de eerste reactie(s) heeft. “Dat is zeker ook waarom ik met Entreeding.com werk”.

Toekomst
“Voor de toekomst verwacht ik dat wij meer van de Entreeding.com site  gebruik zullen maken. Mijn ideaalbeeld zou zijn dat je dan op een computerscherm, een iPad of een smartphone aan de ene kant de beschikbare werken met alle bijzonderheden (naam uitvoerder, tijdstip en adres bijv.) hebt staan en aan de andere kant de beschikbare machines. Je zou dan op die manier een machine aan een werk kunnen koppelen, waarbij de machinist en eigenaar van de machine gelijk alle informatie over het werk in het scherm beschikbaar krijgen. Een volgende stap vormt dan de administratieve afhandeling van de klus. De toekomst van Entreeding.com zie ik zeker positief”, voegt hij toe.

www.vanmourikbeekbergen.nl

Wim van Mourik: “Entreeding.com werkt!”Wim van Mourik: “Entreeding.com werkt!”
Wim van Mourik Beerkbergen toekomst positief smartphone iPad Binnen 30 seconde reactie op een vraag klanten aan het woord