Communicatie software Groen, Grond en Infra

V.d. Geest uit Hillegom huurt Volvo EC290C rupsgraafmachine

Publicatiedatum: 11-05-2012 07:30
Gebr. v.d. Geest B.V. uit Hillegom is fervent liefhebber van Volvo machines en huurt naast de inzet van eigen Volvo’s een Volvo EC290C van Kuiken Rental voor een diepspitproject in de bollenstreek.

Gebr. v.d. Geest werkt vlakbij Schiphol aan een vijfmaanden project van het diepspitten van twee keer tien hectare land, één van de specialiteiten op de menukaart van het bedrijf. Na zorgvuldig grondonderzoek door Van der Geest om de exacte locatie van het zand en de kwaliteit te bepalen, wordt met twee Volvo EC290C graafmachines drie ȧ vier meter diep gegraven om het nieuwe zand, dat later de bovenlaag van 1,25 meter vormt, naar boven te halen. Daaronder komt de klei te liggen dat voorheen aan de oppervlakte lag. 

“We huren regelmatig machines bij Kuiken Rental. Goede machines, boordevol efficiënte techniek die ons en onze machinisten werk uit handen nemen”, Herman van der Geest is enthousiast over de verhuurtak van Kuiken. “Bovendien denken de mannen met ons mee. Volvo is in ons geval precies wat we nodig hebben. We hebben zelf, naast een Volvo compact en een Volvo wielgraafmachine, een rupsgraafmachine Volvo EC290C. Voor dit project huren we er een identieke graafmachine bij. Deze 30 ton zware graafmachine met krachtige motor is standaard qua uitvoering, maar is precies wat we nodig hebben: meer productiviteit en meer zekerheid.”

De broers Herman en Wim van der Geest runnen sinds 2000 Gebr. van der Geest, het bedrijf dat hun vader in 1958 startte. Van der Geest verricht werkzaamheden in de grond-, weg en waterbouw en is gespecialiseerd in drainagewerk en cultuurtechnisch werk.

www.gebrvdgeest.nl

V.d. Geest uit Hillegom huurt Volvo EC290C rupsgraafmachineV.d. Geest uit Hillegom huurt Volvo EC290C rupsgraafmachine