2 Scania Euro 6 vierassers voor Dura Vermeer

Gepubliceerd op 03-09-2012 11:40
De Dura Vermeer Groep NV heeft twee nieuwe Scania’s met Euro 6 motor aangeschaft. Een zeer bewuste keuze om te voldoen aan de strengste Europese normen voor de uitstoot van schadelijke stoffen.

Er is gekozen voor de zuinige 440 pk / 2300 Nm sterke Scania Euro 6 motor. Behalve het feit dat Scania nu al volop Euro 6 voertuigen levert, waren er voor Dura Vermeer nog meer belangrijke argumenten om voor Scania te kiezen.

Zo hebben de twee nieuwe Scania’s G440 LB8x2*6HLB rondom luchtvering, wat voor Dura Vermeer ideaal is in het dagelijkse werk. In rijstand liggen de voertuigen laag op de weg, maar op bouwplaatsen kan de luchtvering hoger worden ingesteld. Behalve de variabele bodemvrijheid komt dit uiteraard het chauffeurscomfort ten goede. De hydraulisch gestuurde en hefbare naloopas zorgt bovendien voor optimale wendbaarheid. Daarnaast heeft Dura Vermeer een 10-jarig all-in onderhoudscontract afgesloten bij Scania dealer Gerritse in Tiel. Zo zijn de Total Cost of Ownership vooraf bekend en zijn de voertuigen tien jaar lang gegarandeerd in een perfecte staat. Ten slotte was de voorsprong die Scania heeft met de Euro 6 technologie en het lage brandstofverbruik een belangrijk argument voor de aanschaf, welke past in de verdere verlaging van de CO2-uitstoot en het MVO beleid van het bedrijf. Minder uitstoot van CO2 en Nox betekent minder schadelijke uitstoot voor mens en milieu.

Qua opbouw zorgde CCH B.V. uit Halsteren voor de 85 ton/meter Hyva HMF kraan met een hydraulisch bereik van 16,9 meter, de zwaarste kraan uit het assortiment van HMF. Deze biedt een hoge laadcapaciteit met een laag eigengewicht en minimale inbouwbreedte. 

Dura Vermeer Groep NV is een vooraanstaande onderneming in de Nederlandse bouwbranche, die kan bogen op meer dan 155 jaar ervaring met de ontwikkeling, realisatie en engineering van woning- en utiliteitsbouw en infrastructurele projecten. In samenwerking met partners biedt Dura Vermeer veelal integrale, innovatieve en toonaangevende oplossingen, zowel voor grote, complexe als kleine projecten. Met een omzet van 1 miljard euro en circa 2800 medewerkers behoort Dura Vermeer tot de top van de bouwindustrie in Nederland.

Eén van de nieuwe voertuigen zal te zien zijn op de aankomende Carrosserie Vakdagen in Gorinchem op de stand van CCH.

Twee nieuwe vier-assige Scania G-series in Euro 6 uitvoering voor Dura VermeerTwee nieuwe vier-assige Scania G-series in Euro 6 uitvoering voor Dura Vermeer

Schrijf je in voor de Entreeding nieuwsbrief

Wekelijks verstuurd, met het laatste nieuws uit de de groen, grond en infra branche!