Communicatie software Groen, Grond en Infra

Volvo L70G met luchtdruksysteem voor Bakker Texel

Publicatiedatum: 12-09-2012 08:15
Marcel Bakker uit Texel werkt van maart tot november dagelijks op het strand en voorziet met zijn Volvo wiellader de hele kust van Texel van strandpaviljoens, strandhuisjes, en badmeesterunits en houdt de toegangspaden en de stranden schoon.
Volvo L70G Volvo L70G

“Toen het tijd werd om naar een nieuwe wiellader uit te zien, reageerde Kuiken snel en kwam direct met goed advies en een goede aanbieding voor een Volvo wiellader L70G.” Dat hij vlot is overgestapt naar Volvo, daar heeft Marcel geen nacht van wakker gelegen, integendeel. Hij is namelijk laaiend enthousiast over de nieuwe Volvo wiellader. “De L70G is zo rijkelijk aangekleed dat ik wel een paar dagen nodig had om aan alles te wennen. Voordat de nieuwe wiellader geleverd kon worden kreeg ik eerst een L70F van Kuiken Rental, waarmee ik mooi kon stoeien. Zodoende had ik al een goed Volvo gevoel toen ‘mijn ware’ kwam. De CDC besturing heeft me even bezig gehouden maar nu wil ik niet meer anders. Je voelt het schakelen gewoon niet, zo soepel. Het regenereren van het roetfilter moet ik door de korte afstanden die ik maak even berekenen en plannen. Als het nodig is, rijd ik met plezier een eindje om, dat is geen straf op Texel.”

“Het valt me steeds weer op - en mij niet alleen - dat de machine zo stil is. Als ik thuis kom, zegt mijn vrouw tegenwoordig vaak verbaasd dat ze me helemaal niet heeft horen aankomen. Zelfs mijn hond merkt het niet als ik thuis kom.”

Marcel Bakker is de eerste die een wiellader heeft met een luchtdruksysteem bediend vanuit de cabine. “Omdat ik veel op het strand rijd en dan zo de weg weer op moet, is het een opluchting dat ik de bandenspanning vanuit de cabine kan regelen. De banden oppompen of een beetje lucht eruit halen kan met één enkele druk op de knop. Op het strand werken met een machine is zwaar, veel zwaarder dan op de weg. “Voordat de strandhuisjes, paviljoens en badmeesterunits geplaatst kunnen worden moet ik een stuk strand vlak maken, dat is geen enkel probleem voor de snelle, soepele en wendbare L70G. Als ik niet op het strand werk verricht ik agrarische werkzaamheden en stenen opbreken is ook een van de vaste klussen.”

www.kuiken.nl

Volvo L 70 G wiellader met luchtdruksysteem voor Marcel Bakker TexelVolvo L 70 G wiellader met luchtdruksysteem voor Marcel Bakker Texel