Communicatie software Groen, Grond en Infra

Komatsu PC210LC-10 rupsgraafmachine van BIA Zutphen

Publicatiedatum: 19-10-2012 07:30
Komatsu-importeur Bia BV introduceert de nieuwe PC210LC-10 rupsgraafmachine. Deze nieuwe Komatsu-machine, met een maximum gewicht van 23.480 kg, biedt onder andere een lager brandstofverbruik, een groter hefvermogen en een verbeterde comfort voor de machinist. Een verbeterde efficiëntie en gemakkelijk bereikbare onderhoudspunten dragen verder bij aan een maximale productie en reduceren de operationele kosten.
Komatsu PC210LC-10Komatsu PC210LC-10

De Komatsu SAA6D107E-2 dieselmotor voldoet aan de EU Stage IIIB / EPA Tier 4 Interim emissie-eisen en levert de machine een vermogen van 165 pk (123 kW). Door de integratie van reeds bewezen geavanceerde materialen en technologieën, heeft Komatsu een milieuvriendelijkere rupsgraafmachine ontwikkeld die minimale aandacht vraagt van de machinist.

Een toename van het contragewicht met ongeveer 500 kg ten opzichte van zijn voorganger geeft de PC210/LC-10 tot 10% meer hefvermogen en een grotere zijdelingse stabiliteit. De machinist heeft daarnaast de optie de ‘Lift-modus’ te selecteren. Dit verhoogt de hydraulische druk en zorgt voor maximale hefkracht onder een nauwkeurige en stabiele machinebesturing.

Alle hoofdcomponenten van de nieuwe PC210LC-10, inclusief de motor, hydraulische pompen en ventielen zijn exclusief ontworpen en geproduceerd door Komatsu. Het geïntegreerde ontwerp maakt gebruik van hydraulisch Closed Centre Load Sensing (CLSS). En de variabele toerentaltechnologie van Komatsu matcht het motortoerental automatisch aan de belasting van de machine. Alle systemen sluiten naadloos op elkaar aan, waardoor de hydraulische verliezen zijn beperkt, de efficiëntie is verhoogd en het brandstofverbruik verder wordt verlaagd.

De Komatsu PC210LC-10 biedt eenvoudige toegang tot onderhoudspunten, om kostbare downtime te verminderen. Routine onderhoudspunten zijn snel bereikbaar vanaf de grond en de rails rond de bovenwagen bieden eenvoudige en veilige toegankelijkheid. De radiateur en de koeler van de hydraulische olie zijn naast elkaar gemonteerd. Speciale voetsteunen bieden veilige en snelle toegang tot de motorruimte.

Voor meer informatie over de Komatsu PC210LC-10 rupsgraafmachine kunt u contact opnemen met het verkoopteam BIA bv, bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)575-596700

www.bia-bv.nl

Komatsu PC210LC-10 rupsgraafmachine van BIA B.V. uit ZutphenKomatsu PC210LC-10 rupsgraafmachine van BIA B.V. uit Zutphen